Home / SLOVENSKO / IKEA spustila Garantovaný odkup detského nábytku

IKEA spustila Garantovaný odkup detského nábytku

12.10.2021 (Webnoviny.sk) – IKEA spustila na Slovensku novú službu, ktorá prispieva k rozvoju cirkulárneho modelu podnikania. Služba s názvom Garantovaný odkup použitého detského nábytku je určená pre členov IKEA Family, ktorí už nebudú vybraný kus nábytku potrebovať a rozhodnú sa ho vrátiť späť do IKEA za vopred stanovenú cenu. Služba na Slovensku funguje od októbra 2021.  

IKEA spustila službu Garantovaný odkup detského nábytku, vďaka ktorej dá detskému nábytku druhú šancu. „Z interných dát vieme, že takmer každý druhý Slovák sa zaujíma o udržateľnosť. Zároveň vnímame, že pandémia koronavírusu ovplyvňuje aj to, ako ľudia peniaze míňajú. Rastie ich záujem o to, aby im nábytok vydržal čo najdlhšie,vysvetľuje Eva Malá Beluská, manažérka IKEA pre rozvoj podnikania a transformácie.

Napríklad pri odpredaní detského nábytku do jedného roka od jeho zakúpenia dostane zákazník približne 60% pôvodnej ceny. IKEA použitý nábytok za túto cenu opäť predá ďalším zákazníkom. Viac informácií nájdete na www.ikea.sk/garantovany-odkup.

Spustenie služby je ďalším posunom v oblasti cirkulárnych služieb. IKEA počas roka predstavila vo svojich obchodných domoch v regióne CZHUSK aj špeciálne formáty s názvom Circular hub, v ktorých predáva rozbalený, mierne poškodený či použitý nábytok za výhodnú cenu. Zákazníkom ponúka aj nástroje na opravu, náhradné diely a tipy, ako predĺžiť životnosť nábytku. IKEA tiež ponúka zákazníkom drobné náhradné a montážne diely zadarmo s dopravou až domov.

IKEA do udržateľných riešení, ktoré majú pozitívny vplyv na planétu, investuje v nasledujúcich troch rokoch celkovo 3 milióny EUR. Vo svojich obchodných domoch inštaluje fotovoltaické panely alebo smart systémy pre cirkuláciu vzduchu a vykurovanie (HVAC), ktoré šetria energiu a znižujú emisie CO2.

Informačný servis

Viac k témam: Garantovaný odkup použitého detského nábytku, IKEA, IKEA FAMILY, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – IKEA spustila Garantovaný odkup detského nábytku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Fico len fňuká a prehadzuje vinu za ohrozenie eurofondov na niekoho iného, reaguje Hojsík

Ako europoslanec priblížil, z jeho prejavu v Europarlamente bolo zrejmé, že nebol o eurofondoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *