Home / SVET / Pandémia koronavírusu spôsobila chudobu miliónov ľudí, Guterres vyzval krajiny na podporu očkovania

Pandémia koronavírusu spôsobila chudobu miliónov ľudí, Guterres vyzval krajiny na podporu očkovania

12.10.2021 (Webnoviny.sk) – Pandémia koronavírusu dostala do chudoby viac ako 100 miliónov ľudí. Viac ako štyrom miliardám osôb zároveň chýba sociálna podpora, zdravotná starostlivosť a ochrana zamestnania. Uviedol to generálny tajomník Organizácie Spojených národov (OSN) António Guterres.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Portugalský politik v prejave pred predstaviteľmi Medzinárodného menového fondu hovoril o chýbajúcej globálnej solidarite a o tom, že ľudia žijúci v chudobných krajinách postihnutých konfliktmi trpia najviac zo všetkých.

Výzva na podporu očkovania

Vyzval tiež krajiny, aby podporili globálnu stratégiu očkovania proti COVID-19, ktorej cieľom je do roku 2022 zaočkovať 70 percent ľudí v každej krajine.

„V krajinách postihnutých krízou a konfliktmi si očkovanie bude vyžadovať cielené investície do miestnych mechanizmov a kapacít na distribúciu,“ povedal.

Predĺženie ekonomického úpadku

Guterres priznal, že ho poburuje nerovný prístup k vakcínam proti ochoreniu COVID-19 a podotkol, že takýto prístup odsudzuje svet na ďalšie milióny úmrtí a predlžuje ekonomický úpadok.

Náznaky, že svetové hospodárstvo sa zotavuje z dôsledkov pandémie, podľa neho maskujú obrovské rozdiely medzi situáciou v bohatých krajinách a v najmenej rozvinutých štátoch.

Viac k témam: Chudoba, COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Pandémia koronavírusu spôsobila chudobu miliónov ľudí, Guterres vyzval krajiny na podporu očkovania © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev sa prihlásil k rozstreleniu ruského bombardéra, Moskva však tvrdí, že havaroval (video)

Na juhu Ruska sa zrútil bombardér Tu-22M3.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *