Home / šport / India bojuje o právo hostiť OH 2036, ideálny štadión už majú premyslený

India bojuje o právo hostiť OH 2036, ideálny štadión už majú premyslený

11.10.2021 (Webnoviny.sk) – Indická olympijská asociácia (IOA) rokuje s predstaviteľmi Medzinárodného olympijského výboru (MOV) o možnosti organizovať v Indii olympijské hry v roku 2036.

Prezradil to prezident IOA Narinder Batra a doplnil, že ideálnym stánkom na organizáciu úvodného ceremoniálu by v takom prípade bol kriketový štadión Narendra Modi Stadium s kapacitou 132-tisíc miest v meste Ahmedabad na západe krajiny. Po renovácii je to najväčšia kriketová aréna na svete.

Informácie priniesol web moneycontrol.com s odvolaním sa na agentúru PTI.

Štadión v meste Ahmedabad je ideálny

„Ak sa ma niekto spýta na dejisko otváracieho ceremoniálu v súčasnosti, bez zaváhania poviem názov tohto štadióna,“ povedal Batra a pokračoval: „V Indii aktuálne nemáme iný štadión, ktorý by viac vyhovoval pre otvorenie olympiády. Neviem predpovedať, aké to bude v roku 2036, ale môj názor je taký, že štadión Ahmedabad je aktuálne ideálny.“

India by mohla mať veľkú šancu

Pripomenul tiež, že rovnaké dejisko by hostilo aj súťaže v atletike. „A tá je pod piatimi kruhmi najväčšou udalosťou,“ doplnil šéf IOA. V rozhovore s indickými novinármi tiež povedal, že OH môžu hostiť tri či štyri indické mestá.

„Šanca, že získame právo hostiť OH, je veľká,“ myslí si Batra. „Definitíva by mohla padnú v horizonte dvoch či troch rokov. A my aktuálne rokujeme s MOV,“ dodal. Podľa šéfa IOA sa o OH 2036 uchádza šesť až sedem krajín.

Postoj Indie ešte môžu zmeniť voľby

Otázne je, aký bude postoj Indie po decembrových voľbách v radoch IOA, keď sa na čelo organizácie dostane Batrov nástupca.

„Sme na dobrej ceste, aby sme sa stali treťou najsilnejšou ekonomikou na svete. Za istých okolností by sme v roku 2036 mohli byť druhí,“ poznamenal.

Viac k témam: Olympijské hry
Zdroj: Webnoviny.sk – India bojuje o právo hostiť OH 2036, ideálny štadión už majú premyslený © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *