Home / SLOVENSKO / Tower 5 je lídrom medzi zelenými kancelárskymi budovami v rámci EÚ

Tower 5 je lídrom medzi zelenými kancelárskymi budovami v rámci EÚ

11.10.2021 (Webnoviny.sk) – Kancelárska budova Tower 5, ktorá je súčasťou komplexu Národného futbalového štadióna je jedným z lídrov v oblasti zelených kancelárskych nehnuteľností na teritóriu EÚ. Vyplýva to z výskumu spoločnosti CBRE, ktorá je najväčšou komerčnou realitnou a investičnou firmou na svete. CBRE navyše predpokladá, že Tower 5 je aktuálne najzelenšou kancelárskou budovou v regióne strednej a východnej Európy a určite najzelenšou budovou na území Slovenska.

„Po ocenení samotného Národného futbalového štadióna, ktorý je považovaný za jeden z najzelenších štadiónov vôbec, je toto ďalšie pozitívne hodnotenie pre celý komplex, ktorého súčasťou je aj Tower 5“, povedal predseda predstavenstva NFŠ., a.s. Pavel Komorník a dodal, že pri výstavbe celého komplexu investor od začiatku dôsledne dbal na ekologické ukazovatele.

Tower 5 napríklad vyrába až 77% chladenia a 50% vykurovania z obnoviteľných zdrojov. Budova má takmer o 30% nižšiu spotrebu energií ako je štandard trhu, a zo všetkých využívaných energií až 42% pochádza z obnoviteľných zdrojov.

Tower 5 je navyše vybavená aj systémom ionizácie vzduchu, ktorý dokáže eliminovať množstvo škodlivých vírusov a poskytuje ochranu ovzdušia aj počas pandémií.

„Sme toho názoru, že po skúsenostiach s pandémiou COVID-19 bude ochrana ovzdušia vo veľkých budovách jedným z kľúčových kritérií pre rozhodovanie sa nájomníkov“, povedal na záver Pavel Komorník.

Informačný servis

Viac k témam: PR, Tower 5
Zdroj: Webnoviny.sk – Tower 5 je lídrom medzi zelenými kancelárskymi budovami v rámci EÚ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *