Home / SLOVENSKO / Segment eventov postupne ožíva. Incheba hostí výstavy, významné konferencie aj veľké koncerty

Segment eventov postupne ožíva. Incheba hostí výstavy, významné konferencie aj veľké koncerty

7.10.2021 (Webnoviny.sk) – Segment organizovania podujatí, ktorý v uplynulom období masívne postihla pandémia koronavírusu, postupne ožíva. V bratislavskej Inchebe sa v uplynulých mesiacoch uskutočnilo hneď niekoľko významných akcií a ďalšie sú do konca roka v pláne.

„Tešíme sa, že situácia sa postupne zlepšuje. Priestory nášho výstavno-kongresového centra majú veľkú kapacitu a sú natoľko multifunkčné a variabilné, že umožňujú usporiadať nielen výstavy a veľtrhy, ale aj kongresy a kultúrne podujatia svetového formátu na vysokej úrovni,“ uviedol Alexander Rozin ml., výkonný riaditeľ akciovej spoločnosti Incheba.

Medzinárodný veľtrh obrannej techniky IDEB, ktorý privítal najvýznamnejších politických a vojenských predstaviteľov, najdôležitejšie spoločnosti bezpečnostného a obranného priemyslu z celého sveta a až 11 zahraničných delegácií, ale aj Bratislavské zberateľské dni, Konferencia advokátov 2021, nakrúcanie veľkej televíznej show Česko Slovensko má talent, koncert slávneho violončelistu Luku Šulića či dodávateľská konferencia METRO Cash&Carry SR – napriek náročnej situácii v uplynulej dobe majú o priestory výstavno-kongresového centra Incheba záujem organizátori rôznych druhov podujatí. Hneď niekoľko významných eventov je naplánovaných aj na nasledujúce obdobie.

Do konca roka 2021 sa má v Inchebe popri veľtrhu nábytku Moddom, kozmetickom veľtrhu Interbeauty, knižnom veľtrhu Bibliotéka a obchodnej platforme Dni Vianoc, uskutočniť aj výstava Wof Expo (zameraná na networking v oblasti logistiky, e-commerce a dodávateľského reťazca), NATO EOD Demonstrations and Trials (podujatie zamerané na nové technológie v oblasti likvidácie výbušných zariadení), ale aj fashion event GIVVO Win at Life za účasti interpretov ako Rytmus, Ego, Filip Jančík, Majself, Matúš Kolárovský, Martin Klinčúch, Dominika Mirgová a Grimaso.

Aktuálne je tiež v plnom prúde dlhodobá vizuálno-interaktívna výstava Resonance of Light svetového umelca Ašota Haasa. Práve s podporou umenia a kultúry Incheba plánuje pokračovať aj ďalej, a to aj v rámci národného kultúrneho a kongresového centra (NKKC), ktoré by mohlo vzniknúť práve v lokalite Incheby.

Štúdiu uskutočniteľnosti NKKC v súčasnosti posudzuje Útvar hodnoty za peniaze Ministerstva financií SR, ktorému Incheba okrem pôvodného verejne prezentovaného návrhu NKKC predložila na posúdenie aj výrazne ekonomickejší variant. Ten vychádza zo skutočnosti, že kultúrno-kongresová hala so štátom požadovanou kapacitou už v Bratislave existuje, a to práve v Inchebe.

Vďaka racionálnym a udržateľným riešeniam je tak možné špičkové multifunkčné centrum s najmodernejším technickým vybavením zrealizovať za polovičnú sumu oproti pôvodne plánovaným 60 miliónom eur.

V čase, keď pandémia koronavírusu masívne zasiahla oblasť organizovania podujatí a vyžiadala si zvýšené výdavky zo štátneho rozpočtu, ide z hľadiska hodnoty za peniaze za najracionálnejšie riešenie. Návratnosť projektu by pre zmenu mohli výrazne zvýšiť špičkovo vybavené filmové štúdiá, ktoré Incheba v rámci NKKC plánuje do budúcna realizovať a pritiahnuť tak do Bratislavy nielen významné kongresy, koncerty a výstavy tak ako doteraz, ale aj filmové štáby a produkcie, ktorým plánuje poskytovať servis na mieru.

V rámci národného kultúrneho a kongresového centra Incheba myslí nielen na podporu umenia a kultúry. Zamýšľaná renovácia Expo Areny má prispieť k uhlíkovej neutralite Bratislavy a počíta okrem iného aj s konceptom zelených striech, ktoré majú pozitívny vplyv na životné prostredie. Pravý breh Dunaja v okolí Incheby môže vďaka národnému kultúrnemu a kongresovému centru výrazne ožiť a stať sa novým obľúbeným miestom pre obyvateľov a návštevníkov Bratislavy. Jedinečné výhľady na bratislavské dominanty majú umocniť nový park plný zelene, atraktívne vodné plochy a relaxačné zóny, ktoré budú verejnosti prístupné 365 dní v roku.

Incheba má najlepšie predpoklady na to, aby národné kultúrne a kongresové centrum vzniklo práve v tejto lokalite. Výstavno-kongresový komplex už teraz spĺňa všetky požiadavky na organizáciu kongresov a kultúrnych podujatí ako sú lokalita s výbornou dostupnosťou v širšom centre mesta, napojenie na všetky druhy dopravy vrátane pešej dostupnosti MHD, multifunkčnosť, efektivita a variabilita priestorov, občianska vybavenosť a v neposlednom rade schopnosť zaistiť bezpečnosť pri štátnických podujatiach na najvyššej úrovni. Vďaka tomu sa v jej priestoroch doteraz uskutočnilo viac ako 110 kongresov a 250 koncertov, medzi ktorými nechýbali desiatky hviezd svetového formátu.

Zdroj: Webnoviny.sk – Segment eventov postupne ožíva. Incheba hostí výstavy, významné konferencie aj veľké koncerty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenské protifašistické hnutie odsudzuje podporu Bombica niektorými politikmi. Hanobíte odkaz SNP, odkazujú aj Kaliňákovi

Bombicovi, známemu ako Danny Kollar, zrušil YouTube účet, a teda možnosť využívať platformu pre jeho extrémistické a neonacistické prejavy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *