Home / SLOVENSKO / Mestskí policajti v Trnave dostanú defibrilátory, ktoré môžu zachraňovať životy

Mestskí policajti v Trnave dostanú defibrilátory, ktoré môžu zachraňovať životy

TRNAVA 2. januára (WebNoviny.sk) – Mestská polícia v Trnave dostane v tomto roku dva automatické defibrilátory, ktoré zvyšujú šancu na oživenie človeka s náhlym zlyhaním srdca. Jeden z prístrojov bude mať vždy so sebou motorizovaná hliadka, druhý bude k dispozícii na pracovisku stálej služby.

Do rozpočtu mestskej polície navrhol zaradiť nákup defibrilátorov lekár a mestský poslanec Štefan Krištofík. Defibrilátory podľa Krištofíka dokážu po nalepení elektród automaticky detekovať stav pacienta a rozhodnú aj o potrebnej intenzite výboja. Príslušníci mestskej polície sú podľa neho na používanie týchto prístrojov zaškolení a sú pripravení v prípade potreby ich použiť.

Odporúčame:
Video: Objasnenosť trestných činov stúpa, polícia si chce posvietiť aj na legálnych migrantov

Aj keď sú defibrilátory dôležitým prvkom pri poskytovaní prvej pomoci, v Trnave ich je podľa poslanca Krištofíka málo. Defibrilátor sa na telo pacienta pripája pomocou elektród, ktoré v súčasnosti majú podobu samolepiacich fólií. Použitie defibrilátora je opodstatnené pri život ohrozujúcej poruche srdcového rytmu.

Prístroj je schopný pomocou elektrického výboja obnoviť správny srdcový rytmus. V Trnave sú tieto zariadenia, ktoré dokážu obsluhovať aj laici, k dispozícii napríklad v mestskej poliklinike a v niektorých ďalších verejných budovách.

Viac k témam: polícia, Trnava
Zdroj: Webnoviny.sk – Mestskí policajti v Trnave dostanú defibrilátory, ktoré môžu zachraňovať životy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vládny špeciál so Slovákmi pristál v Bratislave, z Libanonu boli evakuovaní spolu s ďalšími občanmi (video)

Vládny špeciál priviezol 46 osôb, z čoho 25 boli občania Slovenska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *