Home / šport / Ostatné športy / Salkazanov vylepšil svoje maximum, z majstrovstiev sveta si odnáša striebro a Makojev skončil až piaty

Salkazanov vylepšil svoje maximum, z majstrovstiev sveta si odnáša striebro a Makojev skončil až piaty

3.10.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenský reprezentant v zápasení voľným štýlom Tajmuraz Salkazanov nezískal titul majstra sveta v kategórii do 74 kg. Na šampionáte v nórskom Osle 25-ročný rodák z ruského Severného Osetska vo finále prehral s Američanom Kylom Douglasom Dakom 3:7 na body.

Salkazanov ziskom striebornej medaily vylepšil svoje doterajšie maximum na majstrovstvách sveta. Pred dvoma rokmi v kazašskom Nur-Sultane bol bronzový do 79 kg. Salkazanov je aj tohtoročný majster Európy do 74 kg z Varšavy a tiež majster sveta do 23 rokov do 70 kg z roku 2018 z Bukurešti.

Účasť na OH v Tokiu si v slovenských farbách nevybojoval. Dosiaľ jediným majstrom sveta v zápasení voľným štýlom narodeným na Slovensku bol v roku 1990 v Tokiu do 82 kg Jozef Lohyňa. Bolo to však ešte v ére spoločného štátu – Československa.

Na šampionáte v nórskom Osle bol v nedeľu v hre aj ďalší slovenský reprezentant s ruským rodiskom Boris Makojev. Účastník OH v Tokiu v súboji o bronz neuspel proti Abubakrovi Abakarovovi z Azerbajdžanu a podľahol mu 5:9. Znamená to konečné piate miesto, keďže sa odohrali dva súboje o bronz. Majstrom sveta sa stal iránsky favorit Hassan Aliazam Jazdani Charátí.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta v zápasení
Zdroj: Webnoviny.sk – Salkazanov vylepšil svoje maximum, z majstrovstiev sveta si odnáša striebro a Makojev skončil až piaty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *