Home / SVET / Iránci podľa Trumpa začali konečne konať proti vláde, peniaze od Obamu išli vraj na terorizmus

Iránci podľa Trumpa začali konečne konať proti vláde, peniaze od Obamu išli vraj na terorizmus

TEHERÁN 2. januára (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump vyhlásil, že Iránci „začali konečne konať proti brutálnej a skorumpovanej vláde“. Ako v utorok uviedol, Iránci majú „málo jedla, vysokú infláciu a žiadne ľudské práva“.

Dodal, že americká vláda tamojšie udalosti pozorne sleduje. Jeho vyjadrenia prišli krátko po tom, ako najvyšší iránsky vodca ajatolláh Alí Chameneí obvinil nepriateľov Iránu z podnecovania protestov.

Odporúčame:
Protesty v iránskych mestách si vyžiadali najmenej dvanásť mŕtvych

„Všetky peniaze, ktoré im prezident (Barack) Obama tak nerozvážne dal, šli na terorizmus a do ich vlastných vreciek,“ skonštatoval Trump na margo medzinárodnej dohody, ktorá viedla k odstráneniu ekonomických sankcií výmenou za obmedzenie jadrového programu Teheránu. Trump je veľkým odporcom tejto dohody.

Iránom aktuálne otriasajú najväčšie protivládne protesty od sporných volieb v roku 2009. Vyžiadali si už údajne viac než 20 obetí na životoch.

 

Viac k témam: Barack Obama, Donald Trump, Irán, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Iránci podľa Trumpa začali konečne konať proti vláde, peniaze od Obamu išli vraj na terorizmus © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruské ministerstvo obrany vyčlenilo 90 miliárd rubľov na regrútov, umožní mu to zazmluvniť 225-tisíc vojakov

Rozpočet počíta v prípade potreby s možnosťou zvýšenia sumy na tento účel.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *