Home / SLOVENSKO / Video: Objasnenosť trestných činov stúpa, polícia si chce posvietiť aj na legálnych migrantov

Video: Objasnenosť trestných činov stúpa, polícia si chce posvietiť aj na legálnych migrantov

BRATISLAVA 2. januára (WebNoviny.sk) – Znižovanie kriminality, najmä pouličnej, väčšia objasnenosť trestných činov, ale tiež bezpečnejšie cesty sú prioritami Policajného zboru v roku 2018. Vo videu na sociálnej sieti to uviedol policajný prezident Tibor Gašpar.

„Máme pred sebou veľkú výzvu v oblasti legálnej migrácie, prišlo k nám na Slovensko v minulom roku veľa ľudí pracovať z rôznych krajín a tam môžu nastať problémy, ktoré budú súvisieť s vnútornou bezpečnosťou,“ uviedol Gašpar. Prioritou podľa neho taktiež ostáva boj s extrémizmom. „Chceme tiež prehodnotiť, čo ďalej s envirokriminalitou,“ dodal.

Odporúčame:
Za 25 rokov sme prežili chaos, privatizáciu, mečiarizmus, Dzurindu aj Fica, tvrdí Remišová

Policajný prezident už minulý týždeň skonštatoval, že objasnenosť trestných činov za rok 2017 „atakuje“ úroveň 60 percent. Počet trestných činov v roku 2017 podľa neho klesol skoro o 3 000 vecí.

Pozitívne výsledky sa podľa policajného prezidenta dosiahli napríklad aj v oblasti ochrany štátnej hranice, v boji s nelegálnou migráciou, v boji proti organizovanému zločinu alebo s daňovou kriminalitou

Viac k témam: ministerstvo vnútra SR, Polícia SR, Tibor Gašpar
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Objasnenosť trestných činov stúpa, polícia si chce posvietiť aj na legálnych migrantov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ZOO Bratislava plánuje pokračovať so stavebnými úpravami, nový výbeh budú mať hrošíky aj rysy

ZOO začala s vylepšovaním verejného priestoru už minulý rok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *