Home / šport / Ostatné športy / Matej Tóth si koniec svojej súťažnej kariéry nerozmyslel. Isté však je, že pri športe zostáva

Matej Tóth si koniec svojej súťažnej kariéry nerozmyslel. Isté však je, že pri športe zostáva

28.9.2021 (Webnoviny.sk) – Ani s odstupom času po OH v Tokiu si slovenský chodec Matej Tóth nerozmyslel zamýšľaný koniec kariéry profesionálneho športovca.

Stále tak platí, že 6. augusta 2021 v japonskom Sappore absolvoval nielen svoju záverečnú päťdesiatku, ale zároveň to bola jeho posledná súťaž. Povedal to v utorok na tlačovej konferencii v Bratislave.

„Rozhodnutie je nemenné, no pri športe naďalej zostanem. Ešte nemôžem konkretizovať, na akom poste budem pôsobiť, ale v každom prípade zostávam v banskobystrickej Dukle a v Ozbrojených silách Slovenskej republiky. Dostal som veľmi konkrétnu ponuku a verím, že na budúci týždeň už bude všetko jasné,“ povedal Matej Tóth, cituje ho Slovenský atletický zväz (SAZ) na svojom facebooku.

Matej Tóth sa na OH 2016 v Riu de Janeiro stal v chôdzi na 50 km olympijských šampiónom, na rovnakej vzdialenosti si na MS 2015 vybojoval v čínskom Pekingu tiež zlato a na ME 2014 a 2018 dve striebra.

Viac k témam: chôdza, koniec kariéry
Zdroj: Webnoviny.sk – Matej Tóth si koniec svojej súťažnej kariéry nerozmyslel. Isté však je, že pri športe zostáva © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *