Home / šport / Hokej / Štvrťfinále MS v hokeji do 20 rokov: Švédsko – Slovensko (online)

Štvrťfinále MS v hokeji do 20 rokov: Švédsko – Slovensko (online)

BUFFALO 2. januára (WebNoviny.sk) – Slovenskí hokejisti po postupe z A-skupiny zabojujú o účasť v semifinále na juniorských majstrovstvách sveta v Buffale. Vo štvrťfinále ich čakajú Švédi, ktorí vyhrali základnú B-skupinu. Zápas sa začína pár minút po polnoci.

Zverenci trénera Ernesta Bokroša začali turnaj hladkou prehrou s Kanaďanmi (0:6). Vo svojom druhom zápase na turnaji však šokovali hokejový svet triumfom nad obhajcami titulu Američanmi (3:2), následne podľahli Fínom (2:5) a postup do vyraďovacích bojov si zabezpečili víťazstvom nad Dánmi (5:1).

Hráči „Troch koruniek“ nazbierali v „béčku“ jedenásť bodov, keď postupne zdolali Bielorusov 6:1, Čechov 3:1, Švajčiarov 7:2 a  Rusov 4:3 po sam. nájazdoch.

Slováci sa vopred nevzdávajú a chystajú sa favorizovanému súperovi skomplikovať boj o postup do semifinále. „Ukázali sme, že dokážeme zdolať kohokoľvek. Zdolali sme Američanov a hrali sme vyrovnane dve tretiny s Fínmi. Pripravíme sa najlepšie ako vieme a pôjdeme do zápasu s cieľom triumfovať,“ vyhlásil Miloš Roman a doplnil: „Snažím sa hrať každý zápas rovnako a plniť to, čo si povieme. Proti Dánom mi to tam spadlo, nabudúce sa to môže podariť niekomu inému. Je jedno, kto dá ten gól, sme tu preto, aby sme víťazili a dosiahli čo najlepší výsledok.“

MS v hokeji do 20 rokov – štvrťfinále

Buffalo

Švédsko – Slovensko

Góly:

 

Vylúčenia:

 

strely na bránu: 0:0, vylúčenia: 0:0 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodcovia:

 

Zostavy:
Švédsko:
Slovensko:

 

Viac k témam: hokej, Majstrovstvá sveta v hokeji MS v hokeji hráčov do 20 rokov, slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov
Zdroj: Webnoviny.sk – Štvrťfinále MS v hokeji do 20 rokov: Švédsko – Slovensko (online) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nitra potvrdila majstrovskú fazónu v Trenčíne, prvý hetrik sezóny strelil Popradčan Centazzo

Dukla na úvod sezóny pocítila silu majstrovskej Nitry a podľahla 2:7 (0:2, 0:2, 2:3).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *