Home / šport / Hokej / Novým šéfom Medzinárodnej hokejovej federácie je Francúz, Fasela nahradil po 27 rokoch

Novým šéfom Medzinárodnej hokejovej federácie je Francúz, Fasela nahradil po 27 rokoch

25.9.2021 (Webnoviny.sk) – Svetový hokej má nového prezidenta, Švajčiara Reného Fasela na poste prezidenta Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) nahradil Francúz Luc Tardif.

Tardiff mal štyroch protikandidátov

Šesťdesiatosemročného niekdajšieho útočníka narodeného v Kanade zvolili na čelo IIHF na kongrese federácie v ruskom Petrohrade. René Fasel viedol IIHF dlhých 27 rokov.

V sobotňajších voľbách mal Tardiff štyroch protikandidátov. V prvom kole hlasovania z boja vypadol Čech Petr Bříza, v druhom Dán Henrik Bach Nielsen, v treťom Bielorus Sergej Gončarov a vo štvrtom aj Nemec Franz Reindl. V Rusku ešte prebiehajú voľby do ďalších pozícií, do Rady IIHF kandiduje aj prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan.

V Rade IIHF od roku 2012

Luc Tardif má okrem francúzskeho aj kanadské občianstvo. Ešte ako hráč začínal v rodnej Kanade, v roku 1975 sa však presťahoval do Belgicka a od leta 1977 hral vo Francúzsku. Ešte v sezóne 1989/1990 sa s Rouenom stal majstrom a potom ukončil kariéru.

V Rouene potom pôsobil pri mládeži, neskôr sa v národnej federácii dostal až na jej čelo. V Rade IIHF pôsobil od roku 2012. Prezidentom IIHF bude na základe mandátu minimálne do roku 2026.

Viac k témam: prezident IIHF
Zdroj: Webnoviny.sk – Novým šéfom Medzinárodnej hokejovej federácie je Francúz, Fasela nahradil po 27 rokoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *