Home / SLOVENSKO / Prieskum ukázal, prečo sa ľudia dali zaočkovať. 50 percent opýtaných uviedlo rovnaký dôvod

Prieskum ukázal, prečo sa ľudia dali zaočkovať. 50 percent opýtaných uviedlo rovnaký dôvod

24.9.2021 (Webnoviny.sk) – Najväčšou motiváciou zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19 bolo zdravie ich blízkych a okolia. Vyplýva to z prieskumu, ktorý agentúra AKO, s. r. o. uskutočnila v dňoch 6. až 13. septembra formou telefonického dopytovania.

Viac o téme: Koronavírus

Výberovú vzorku tvorilo 1000 respondentov reprezentatívnych voči populácii SR z hľadiska veku, pohlavia, vzdelania, kraja, trvalého bydliska a národnosti. Zadávateľom prieskumu bola občianska iniciatíva www.inicativazadobrevztahy.sk.

Viac o téme: Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku

Celkovo v 50 percent prípadoch respondenti na otázku „Aký dôvod, aký argument, aká okolnosť vás presvedčila, že ste sa dali zaočkovať? Prečo ste sa dali zaočkovať?“ odpovedalo, že zdravie blízkych a okolia.

Možnosť ochrany vlastného zdravia uviedlo 46,3 percenta opýtaných. Ďalších 17,4 percenta respondentov v odpovediach uviedlo, že nechceli byť obmedzovaní opatreniami. Spolu 15,1 percenta opýtaných odpovedalo, že chcú prispieť k celospoločenskému riešeniu situácie.

Medzi ďalšie dôvody zaočkovania sa boli uvádzané odporúčanie autorít (9,1 percenta), vlastné rozhodnutie (4,1percenta), jediné východisko z pandémie (2,6 percenta), práca v zdravotníctve (2,1 percenta) alebo tlak zamestnávateľa (2,1 percenta).

Viac k témam: Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku, Pandémia, prieskum
Zdroj: Webnoviny.sk – Prieskum ukázal, prečo sa ľudia dali zaočkovať. 50 percent opýtaných uviedlo rovnaký dôvod © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *