Home / SLOVENSKO / Koalícia hodila do Dunaja 600-tisíc podpisov, Pellegrinimu sa rozplynula akákoľvek nádej o konaní referenda (video)

Koalícia hodila do Dunaja 600-tisíc podpisov, Pellegrinimu sa rozplynula akákoľvek nádej o konaní referenda (video)

23.9.2021 (Webnoviny.sk) – Všetky legálne a zákonné snahy o vypísanie referenda o predčasných parlamentných voľbách boli vládnou koalíciou zmarené.

Na štvrtkovej tlačovej konferencii to povedal líder strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini s tým, že akákoľvek nádej o konaní referenda sa rozplynula a 600-tisíc podpisov občanov „hodila koalícia do Dunaja“.

Referendum by bolo úspešné

„Koalícia si uvedomila, že referendum by bolo po rokoch úspešné a ľudia by ich hnali z funkcií preč. Preto prijali kroky, aby referendum nebolo vyhlásené a snažia sa čo najdlhšie udržať na svojich postoch,“ myslí si Pellegrini.

V strane Hlas-SD preto budú podľa jeho slov robiť všetko pre to, aby sa táto vláda čo najskôr „porúčala do zabudnutia“.

Chýba im desať podpisov

Pellegrini verí, že nezaradení poslanci a členovia Hlasu-SD získajú desať chýbajúcich podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze, na ktorej chcú vysloviť nedôveru celej vláde.

Strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) 21. septembra vyhlásila, že dodá Hlasu-SD všetkých 26 podpisov na zvolanie tejto schôdze. Pellegrini dnes na tlačovej konferencii ozrejmil, že sa tak zatiaľ nestalo. Nateraz majú dodané podpisy od poslancov za stranu Republika a od nezaradených poslancov okolo Tomáša Tarabu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: koalícia, referendum, referendum o predčasných voľbách
Zdroj: Webnoviny.sk – Koalícia hodila do Dunaja 600-tisíc podpisov, Pellegrinimu sa rozplynula akákoľvek nádej o konaní referenda (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *