Home / SVET / Cyprus preradí Slovensko medzi rizikovejšie krajiny, nezaočkovaní musia mať negatívny PCR test

Cyprus preradí Slovensko medzi rizikovejšie krajiny, nezaočkovaní musia mať negatívny PCR test

21.9.2021 (Webnoviny.sk) – Cyprus preradil Slovenskú republiku spomedzi zelených krajín medzi oranžové krajiny, teda také, v ktorých platí vyššie riziko nákazy. Rozhodnutie cyperskej vlády vstúpi do platnosti vo štvrtok 23. septembra. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o tom informuje na svojej webovej stránke.

Viac o téme: Koronavírus

Do krajiny tak môžu po novom aj naďalej bez obmedzení vstupovať zaočkované osoby, a to vakcínami od spoločností Johnson&Johnson, AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna, Gam-COVID-Vac a BBIBP COVID-19. Aj na očkovaných sa naďalej vzťahuje bezplatné náhodné testovanie na letiskách.

Pre nezaočkovaných platí od štvrtka 23. septembra povinnosť disponovať negatívnym výsledkom PCR testu, ktorý nesmie byť starší ako 72 hodín.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, cestovanie, cestovanie covid-19, COVID-19, Koronavírus, očkovanie proti koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Cyprus preradí Slovensko medzi rizikovejšie krajiny, nezaočkovaní musia mať negatívny PCR test © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľské úrady zatkli muža, ktorý chcel pomôcť Rusom s atentátom na ukrajinského prezidenta Zelenského

Podozrivý sa podľa prokuratúry usiloval o kontakt s Rusmi priamo zapojenými do vojny na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *