Home / SLOVENSKO / Foto: Kiska prijal koledníkov, ktorých združuje projekt Dobrá novina

Foto: Kiska prijal koledníkov, ktorých združuje projekt Dobrá novina

BRATISLAVA 1. januára (WebNoviny.sk) – Prezident SR Andrej Kiska prijal v Bratislave koledníkov z celého Slovenska. Všetkých združuje projekt Dobrá novina, ktorý zaznamenal už svoj 23. ročník. Ide o neziskovú organizáciu, ktorá prostredníctvom vyzbieraných peňazí podporuje najmenej rozvinuté časti Afriky. Kiskovi postupne zaspievali skupinky zo Serede, Prievidze a Ľubice. Prezident všetkým zúčastneným pripomenul, že sa bol osobne pozrieť v Afrike, kde majú finančné prostriedky veľký význam.

Na Slovensku je viacero projektov, na ktoré som ako prezident hrdý. Dobrá novina je jedným z nich. Mal som možnosť byť osobne v Keni a vidieť na vlastné oči ako dokážu vyzbierané peniažky pomôcť, uviedol Kiska. Zároveň dodal, že by si prial, aby každý jeden z 25-tisícov koledníkov mohol vycestovať do Afriky, aby sa presvedčili aká je ich práca dôležitá. „Keď to človek vidí, opäť si uvedomí aká sme moderná a rozvinutá krajina a že je našou takou morálnou povinnosťou pomáhať,“ pripomenul prezident.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezident SR Andrej Kiska a koledníci Dobrej noviny

Kiska zhodnotil projekt aj z druhej strany a pripomenul, že takéto zbierky sú dôkazom toho, že dobrých ľudí na Slovensku pribúda. „Ukazujete nám samým, aká sme úžasná krajina a akí úžasní ľudia tu žijú. Tisíce koledníkov po 23-krát chodia od domácnosti k domácnosti, a po centíkoch či eurách dokážu vyzbierať toľko potrebné finančné prostriedky, pre tých, ktorí ich potrebujú najviac,“ poďakoval Kiska, ktorý na záver sám prispel koledujúcim deťom.

Odporúčame:
Podľa Kisku sa v roku 2017 podarilo poraziť extrémistov, no nie definitívne

Dobrá novina funguje od roku 1995. Prvého ročníka sa zúčastnilo približne 3-tisíc koledníkov a podarilo sa im vyzbierať viac ako 1,1 milióna (približne 33-tisíc eur, poznámka red.) slovenských korún. Momentálne nemajú organizátori presné počty, podľa minulých rokov odhadujú počet až na 25- tisíc koledujúcich veriacich ľudí, zo všetkých kútov Slovenska.

Viac k témam: Andrej Kiska
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Kiska prijal koledníkov, ktorých združuje projekt Dobrá novina © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vládny špeciál so Slovákmi pristál v Bratislave, z Libanonu boli evakuovaní spolu s ďalšími občanmi (video)

Vládny špeciál priviezol 46 osôb, z čoho 25 boli občania Slovenska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *