Home / SLOVENSKO / SaS má otázky na Mikulca a chce ho pozvať na internú diskusiu, Sulíka mrzí Kollárova reakcia (video)

SaS má otázky na Mikulca a chce ho pozvať na internú diskusiu, Sulíka mrzí Kollárova reakcia (video)

17.9.2021 (Webnoviny.sk) – Poslanecký klub strany Sloboda a Solidarita (SaS) si pozve na internú diskusiu ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO). Na tlačovej besede o tom informoval predseda SaS Richard Sulík.

Ministra Mikulca chce opakovane odvolávať z funkcie opozícia. Problémom je tiež napätá situácia v bezpečnostných zložkách.

Chcú mať premyslené reakcie

„Aby naše reakcie boli uvážené a premyslené, rozhodli sme sa, že klub strany SaS si zavolá ministra vnútra Romana Mikulca, aby nám zodpovedal otázky. Máme aj nejaké výhrady, chceme viesť internú diskusiu a vyjadríme sa aj verejne,“ povedal Sulík. Na klub SaS by mal Mikulec prísť niekedy na budúci týždeň.

O situácii v polícii rokovala vo štvrtok 16. septembra Bezpečnostná rada SR. Schválila vznik odbornej pracovnej skupiny, ktorá pre vládu a parlament pripraví návrhy zmien fungovania súdov, prokuratúry aj polície.

Reakcia Kollára ho prekvapila

Predseda koaličného hnutia Sme rodina Boris Kollár v piatok vyhlásil, že jeho zástupcovia sa nebudú zúčastňovať na práci tejto skupiny. Vyzval, aby sa koalícia venovala cenám energií, zvyšovaniu dôchodkov alebo výstavbe štátnych nájomných bytov.

Sulíka táto reakcia Kollára prekvapila, pretože na poslednej koaličnej rade súhlasil so zriadením odbornej pracovnej skupiny. „Z toho pohľadu jeho dnešná reakcia je pre mňa prekvapivá a musím povedať, že ma aj mrzí,“ dodal líder SaS.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: poslanecký klub, predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS)
Zdroj: Webnoviny.sk – SaS má otázky na Mikulca a chce ho pozvať na internú diskusiu, Sulíka mrzí Kollárova reakcia (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *