Home / SLOVENSKO / Proces v kauze vraždy Miroslava Sýkoru bude pokračovať, pred súd sa postavia traja svedkovia a znalci

Proces v kauze vraždy Miroslava Sýkoru bude pokračovať, pred súd sa postavia traja svedkovia a znalci

15.9.2021 (Webnoviny.sk) – Hlavné pojednávanie v kauze vraždy údajného zakladateľa zločineckej skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru by malo na Okresnom súde Bratislava I pokračovať vo štvrtok 16. septembra.

Vyplýva to z rozpisu súdnych pojednávaní na internetovej stránke Ministerstva spravodlivosti SR. Na pojednávanie by mali byť predvolaní traja svedkovia a tiež znalci.

Dvojročné obdobie odročovania

Súd v kauze vraždy Sýkoru naposledy pojednával koncom septembra minulého roku, po skoro dvojročnom období odročovania pre absencie procesných strán. Na pojednávaní v septembri 2020 súd vypočul šiestich svedkov. Bol medzi nimi aj odsúdený šéf skupiny piťovcov Juraj Ondrejčák alebo bývalý šéf Slovenskej informačnej služby (SIS) Ivan Lexa.

Pri jeho výsluchu však bola verejnosť vylúčená. Vec bola následne odročená na 26. januára 2021, termín však zrušili z dôvodu pandemickej situácie a z toho vyplývajúcich protiepidemických opatrení. Neuskutočnil sa ani nasledujúci termín pojednávania určený na 22. apríla.

Všetci obžalovaní popierajú vinu

Pred súdom v tejto kauze stoja štyria obžalovaní. Ľuboš F., označovaný za šéfa podsvetia v Nitre, bol podľa obžaloby organizátorom vraždy, Marek L., Richard B. a Milan M. sa na skutku podieľali ako spolupáchatelia.

Všetci štyria obžalovaní svoju vinu odmietajú. Podľa prokuratúry tvorila štvorica skupinu, do ktorej patrili v súčasnosti už nebohí Peter K., prezývaný Duran, a Radoslav L., policajt a brat Mareka L.

Na vražde Sýkoru mal údajne záujem predovšetkým Duran, pričom išlo o spor o vplyv v podsvetí a zisky z nezákonnej činnosti. Duran nakoniec zahynul krátko po Sýkorovi pri výbuchu auta, Radoslava L. zastrelili.

Zomrel aj vodič Sýkoru

Miroslava Sýkoru zastrelili vo februári 1997 na parkovisku pred bratislavským hotelom Holiday Inn. Na následky zranení zomrel v nemocnici aj jeho vodič Peter R.

Na predošlých pojednávaniach v tomto prípade ako svedkovia vypovedali napríklad odsúdení Mikuláš Černák, Miloš Kaštan, Róbert Lališ alebo Ladislav Bališ. Súd tento prípad prejednáva od roku 2015.

Viac k témam: piťovci, pojednávanie, Sýkorovci, vražda Miroslava Sýkoru
Zdroj: Webnoviny.sk – Proces v kauze vraždy Miroslava Sýkoru bude pokračovať, pred súd sa postavia traja svedkovia a znalci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *