Home / SVET / Slovensko poskytne Afganistanu 500-tisíc eur, krajine hrozí humanitárna katastrofa

Slovensko poskytne Afganistanu 500-tisíc eur, krajine hrozí humanitárna katastrofa

14.9.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská republika poskytne Afganistanu prostredníctvom Organizácie Spojených národov (OSN) 500-tisíc eur na humanitárnu pomoc. Počas online konferencie OSN k humanitárnej situácii v Afganistane to povedala štátna tajomníčka rezortu diplomacie Ingrid Brocková.

Podľa slov generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa totiž Afganistanu hrozí humanitárna katastrofa. V tlačovej správe o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

„Boj proti terorizmu musí byť zodpovednosťou afganskej vlády. Zároveň by som chcela potvrdiť náš prísľub, že Slovensko poskytne finančnú pomoc vo výške 500-tisíc eur, ktorú špecializované agentúry OSN použijú na riešenie humanitárnej krízy v Afganistane,“ uviedla Brocková. Zdôraznila, že Taliban by mal dodržiavať ľudské práva žien, detí a menšín v krajine.

Cieľom diskusie OSN bolo posúdiť najnovší vývoj v Afganistane a poukázať na riešenie rýchlo sa zhoršujúcej humanitárnej krízy. Viac ako 11 miliónov ľudí v Afganistane potrebuje naliehavú pomoc. OSN sa tiež obrátila na štáty s naliehavou požiadavkou, aby pomohli vyzbierať 600 miliónov dolárov na pokračovanie pomoci Afganistanu do konca roka.

Viac k témam: humanitárna pomoc
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko poskytne Afganistanu 500-tisíc eur, krajine hrozí humanitárna katastrofa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pre meškanie pomoci Ukrajine môžu mať rakety ATACMS slabší účinok, Rusi sa zrejme na ne pripravili

Novšie modely ATACMS majú maximálny dolet približne 300 kilometrov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *