Home / SLOVENSKO / Pápež navštívil centrum Betlehem, kde pôsobia Misionárky lásky (foto)

Pápež navštívil centrum Betlehem, kde pôsobia Misionárky lásky (foto)

13.9.2021 (Webnoviny.sk) – Popoludňajší program pápeža Františka v Bratislave sa začal návštevou centra Betlehem, kde pôsobia Misionárky lásky, ktoré sú viac známe ako sestry Matky Terezy. Ich poslaním je služba „najchudobnejším z chudobných“.

Pápež všetkých prítomných pozdravil a prihovoril sa zhromaždeným veriacim. „Som veľmi rád, že som medzi vami, ďakujem za prijatie. Ďakujem sestrám za to, čo robia, ďakujem všetkým otcom, mamám a deťom, ktoré prišli. A keď sme aj v ťažkej skúške, pán je s nami. Nikdy na to nezabudnite,“ povedal František.

Dobrovoľné dary od ľudí

Sestry Matky Terezy pôsobia v bratislavskej Petržalke už 20 rokov a v centre Betlehem ich pôsobí sedem.

Viac o téme: Návšteva pápeža Františka na Slovensku

„Medzinárodnú komunitu tvoria rehoľníčky z Poľska, Mexika, Kene, Indie, Bangladéša s Srí Lanky. Na jednom mieste pôsobia tri až päť rokov. Sestry Matky Terezy financujú svoje dielo iba z dobrovoľných darov od ľudí, nemôžu prijímať žiaden dlhodobý finančný príspevok od štátu,“ uvádza Konferencia biskupov Slovenska (KBS) na svojej webovej stránke.

Okrem peňazí im ľudia nosievajú pre ľudí v núdzi potraviny či oblečenie.

Vo svete viac ako päťtisíc misionárok lásky

Prvý rehoľný dom Misionárok lásky otvorila v roku 1990 osobne Matka Tereza, keď navštívila severoslovenské mesto Čadca. „V meste zanechala štyri misionárky, ktoré sa starali o ľudí bez domova a matky s deťmi,“ dodáva KBS. Po ôsmich rokoch sa sestry presťahovali do Žiliny, dom v Čadci momentálne spravuje diecézna charita.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Návšteva pápeža Františka na Slovensku (fotografie)

Misionárky lásky známe aj ako sestry Matky Terezy je kongregácia, ktorú v roku 1950 založila v Indii svätá Matka Tereza, pôvodom z Albánska, nositeľka Nobelovej ceny za mier z roku 1979. 1. februára 1965 sa sestry stali rehoľnou spoločnosťou s pápežskými právami. Ich poslaním je služba najchudobnejším z chudobných.

Vo svete pôsobí viac ako päťtisíc misionárok lásky v takmer 140 krajinách a spravujú viac ako 750 domov a inštitúcií. Pápež František vyhlásil Matku Terezu za svätú 4. septembra 2016.

Viac k témam: návšteva pápeža Františka na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež navštívil centrum Betlehem, kde pôsobia Misionárky lásky (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čaputová: Členstvo v NATO nám poskytuje bezpečnostné garancie na takej úrovni, aké by Slovensko nebolo schopné dosiahnuť samé (video)

Zuzana Čaputová pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do NATO navštívila Styčný tím pre integráciu síl NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *