Home / SVET / Španielsko nasadilo do bojov proti lesným požiarom aj armádu, evakuovať museli ďalších ľudí

Španielsko nasadilo do bojov proti lesným požiarom aj armádu, evakuovať museli ďalších ľudí

12.9.2021 (Webnoviny.sk) – Na juhovýchode Španielska nasadzujú vojakov na boj proti rozsiahlemu lesnému požiaru, ktorý horí už štvrtý deň. Požiar zničil viac ako šesťtisíc hektárov lesa a vedie k ďalším evakuáciám.

Úrady v nedeľu preventívne evakuovali 500 ľudí z mesta Jubrique a oznámili, že evakuovať budú aj 400 obyvateľov obce Genalguacil. V okolí mesta Estepona muselo ešte pred víkendom svoje domovy opustiť viac ako tisíc ľudí. Vojenská jednotka vyrazila zo základne Morón na juhu Španielska, aby sa pripojila k viac ako 300 hasičom.

Podmienky pre rozšírenie požiaru, ktorý vypukol v stredu večer, vytvorila kombinácia horúčav a silného vetra. Úrady uviedli, že majú dôkazy o podpaľačstve. Lesné požiare sú v južnej Európe časté, ale v tomto roku je ich podstatne viac. Od začiatku januára do konca augusta v Španielsku zhorelo viac ako 75-tisíc hektárov lesa.

Viac k témam: armáda, evakuácia, lesné požiare
Zdroj: Webnoviny.sk – Španielsko nasadilo do bojov proti lesným požiarom aj armádu, evakuovať museli ďalších ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

Cieľ nie je jadrový.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *