Home / SVET / Z hradu Windsor zaznela americká hymna, kráľovná Alžbeta II. súcití s obeťami teroristických útokov

Z hradu Windsor zaznela americká hymna, kráľovná Alžbeta II. súcití s obeťami teroristických útokov

11.9.2021 (Webnoviny.sk) – Britská kráľovná Alžbeta II. na 20. výročie teroristických útokov proti USA z 11. septembra 2001 vyjadrila súcit s obeťami a sústrasť ich rodinám. „Moje myšlienky a modlitby, rovnako ako myšlienky a modlitby mojej rodiny a celého národa, patria obetiam,“ uviedla kráľovná.

Počas špeciálneho striedania stráže na hrade Windsor v sobotu zaznela hymna USA. Americká hymna odznela v Buckinghamskom paláci aj pred dvadsiatimi rokmi deň po útokoch na znak solidarity s USA.

Americký veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Philip Reeker sa kráľovnej za jej gesto poďakoval. „V mene USA hovorím, že nemáme bližšieho spojenca a bližšieho priateľa, v dobrých aj zlých časoch,“ uviedol. Medzi takmer tritisíc obeťami teroristických útokov z 11. septembra 2001 bolo aj 67 britských občanov.

Útoky z 11. septembra 2001 uskutočnila teroristická organizácia al-Kájda. Samovražední útočníci sa zmocnili štyroch amerických civilných lietadiel. Dvomi z nich narazili do budov Svetového obchodného centra v New Yorku a jedným do budovy Pentagonu. Štvrté lietadlo spadlo na pole v štáte Pensylvánia, keď pasažieri zápasili s teroristami.

Viac k témam: teroristické útoky, útok z 11. septembra 2001, výročie
Zdroj: Webnoviny.sk – Z hradu Windsor zaznela americká hymna, kráľovná Alžbeta II. súcití s obeťami teroristických útokov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *