Home / SLOVENSKO / Vyšetrovatelia končia s prípravným konaním vo veci prípravy vrážd Žilinku, Šufliarskeho a Lipšica

Vyšetrovatelia končia s prípravným konaním vo veci prípravy vrážd Žilinku, Šufliarskeho a Lipšica

10.9.2021 (Webnoviny.sk) – Vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) končia s prípravným konaním vo veci prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho a tiež s vyšetrovaním prípravy vraždy bývalého advokáta a dnes špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. Informovala o tom televízia Joj.

Z prípravy vraždy je obvinený aj Kočner

Vyšetrovateľ už podľa zistení portálu Noviny.sk stanovil obvineným a ich obhajcom rozpis termínov na preštudovanie vyšetrovacieho spisu.

Tento úkon predchádza uzatvoreniu vyšetrovania. Po preštudovaní spisu všetkými stranami trestného konania prokurátor spíše obžalobu, ktorú podá na príslušný súd.

Z prípravy vraždy troch špecialistov na trestné právo je obvinený Marian Kočner, pre ktorého podľa polície mala vraždy zabezpečiť obvinená Alena Zsuzsová. Ďalšími komplicmi sú Dušan Kracina, Tomáš Szabó a balkánec Darko Dragičov.

Andruskó je kľúčový svedok

Kľúčovým svedkom v prípade vraždy súčasného generálneho prokurátora Žilinku a ďalších poškodených je Zoltán Andruskó, ktorý pre políciu objasnil úkladnú vraždu novinára Jána Kuciaka.

Študovanie vyšetrovacieho spisu v prípade vraždy prokurátorov umožní NAKA Zsuzsovej v bratislavskej väznici už v pondelok 13. septembra. Tam spis bude študovať aj údajný nájomný vrah Dragovič. Kočner už spis podľa informácií spomínanej televízie začal študovať v Leopoldove spolu s obvineným Kracinom.

K spisu sa ako posledný dostane obvinený Tomáš Sz., a to 17. septembra. Vyšetrovací spis bude študovať priamo na NAKA v Nitre.

Viac k témam: vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Vyšetrovatelia končia s prípravným konaním vo veci prípravy vrážd Žilinku, Šufliarskeho a Lipšica © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *