Home / SLOVENSKO / Situáciu v Afganistane netreba podceňovať, Slovensko ani Česko ďalšiu migračnú krízu nechcú

Situáciu v Afganistane netreba podceňovať, Slovensko ani Česko ďalšiu migračnú krízu nechcú

8.9.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská republika, Česká republika a Rakúsko nemajú záujem, aby sa opakovala situácia z roku 2015, ktorá vznikla v dôsledku migračnej krízy. Po stretnutí s českým premiérom Andrejom Babišom a rakúskym kancelárom Sebastianom Kurzom v rámci Slavkovského formátu (S3) to povedal premiér Eduard Heger (OĽaNO).

„Situáciu v Afganistane nepodceňujeme a budeme spolupracovať s regiónom, ktorý má ambíciu chrániť hranice pred nelegálnou migráciou a aj to aktuálne robí,“ povedal Heger. Dodal, že S3 podporuje aj zintenzívnenie finančnej podpory pre Turecko a ďalšie relevantné krajiny.

Slovenský premiér so svojimi kolegami na zámku v českej Lednici diskutoval aj o pandémii koronavírusu a jej vývoji a priebehu očkovania v jednotlivých krajinách. „Spoločne sme vyzvali ľudí, aby sa dali očkovať, pretože aj od toho závisí, ako bude vyzerať reštart hospodárstva Európskej únie zasiahnutej koronakrízou,“ uzavrel Heger.

Viac k témam: nelegálna migrácia, utečenci z Afganistanu
Zdroj: Webnoviny.sk – Situáciu v Afganistane netreba podceňovať, Slovensko ani Česko ďalšiu migračnú krízu nechcú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čaputová si v Starej Ľubovni pripomenula obete tragédie, mestskej plavárni udelila zelenú pečať (video+foto)

Doteraz takúto prezidentskú pečať získala len Stredná priemyselná škola (SPŠ) Emila Belluša v Trenčíne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *