Home / SVET / Grécka cirkev motivuje veriacich k očkovaniu, ľudia dostanú vakcínu aj pred kostolmi

Grécka cirkev motivuje veriacich k očkovaniu, ľudia dostanú vakcínu aj pred kostolmi

6.9.2021 (Webnoviny.sk) – V Grécku odštartovalo očkovanie proti ochoreniu COVID-19 aj pred kostolmi. Pilotný program, ktorý vláda predstavila minulý mesiac v snahe povzbudiť viac ľudí na očkovanie, odštartoval v pondelok na ostrove Kréta a neskôr by sa mal rozšíriť pred kostoly do ďalších väčších miest.

Mobilné zdravotnícke jednotky začali podávať jednodávkovú vakcínu od spoločnosti Johnson & Johnson pred kostolom v meste Archanes, neďaleko hlavného mesta ostrova Iraklio. Na prvý deň vakcinácie sa prihlásilo 52 ľudí, ďalší však prišli aj bez objednávky a dostali vakcínu, informuje agentúra AP.

Motivácia na očkovanie

Úrady v Grécku sa usilujú posilniť vakcinačný program viacerými stimulmi a chceli získať aj podporu tamojšej vplyvnej pravoslávnej cirkvi. A práve podpora zo strany cirkvi sa ukázala ako motivácia pre niektorých obyvateľov, aby sa zaočkovali.

Viac o téme: Koronavírus

Sedemdesiattriročný Michalis Vardakis z Archanesu sa vyjadril, že sa dal zaočkovať preto, že zakročil ich kňaz a aj pre dobro svojich vnúčat, pretože nemôže „vystáť strach z objatia svojich vnúčat“.

Tisícky infikovaných

Vakcíny proti koronavírusu sú v Grécku dostupné pre ľudí od 12 rokov. Dosiaľ v krajine, ktorá má okolo 11 miliónov obyvateľov, plne zaočkovali viac ako 5,7 milióna ľudí.

Zdravotnícki pracovníci vo verejnom a súkromnom sektore musia absolvovať očkovanie povinne. Pre vstup do niektorých zariadení vrátane barov a reštaurácií je zase potrebný certifikát o očkovaní alebo prekonaní COVID-19.

V Grécku dosiaľ potvrdili takmer 600-tisíc prípadov nákazy koronavírusom a viac ako 13 800 súvisiacich úmrtí. Podľa tamojších úradov je zo súčasných 381 pacientov s COVID-19 na jednotkách intenzívnej starostlivosti, 90 percent nezaočkovaných.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, očkovanie proti koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Grécka cirkev motivuje veriacich k očkovaniu, ľudia dostanú vakcínu aj pred kostolmi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *