Home / SLOVENSKO / Horskí záchranári pomáhali opitým turistom, pre jedného musel priletieť vrtuľník

Horskí záchranári pomáhali opitým turistom, pre jedného musel priletieť vrtuľník

5.9.2021 (Webnoviny.sk) – Horskí záchranári v sobotu pomáhali vo Vysokých Tatrách opitým turistom. Natrafili na nich pri Zamkovského chate po inej záchrannej akcii. Ako informovali, obaja požili nadmerné množstvo alkoholu, pričom jeden z nich mal aj tržnú ranu na hlave.

U oboch boli prítomné spomalené funkcie, poruchy dýchania aj krvného obehu, nereagovali na podnety a jeden z dvojice začal upadať do bezvedomia,“ opísala Horská záchranná služba (HZS). Záchranári následne poskytli obom mužom neodkladnú prvú pomoc, o súčinnosť požiadali aj leteckých záchranárov. Tí z terénu evakuovali jedného z turistov, ktorý bol ohrozený sprievodným bezvedomím. Na heliporte v Starom Smokovci ho odovzdali do starostlivosti posádke rýchlej zdravotnej pomoci, s ktorou pokračoval do nemocnice.

Druhého, 31-ročného turistu horskí záchranári po podaní medikamentóznej liečby pozemne transportovali k Rainerovej chate, odkiaľ ho dopravili k Domu HZS. Tam si aj jeho prevzala posádka rýchlej zdravotnej pomoci a previezla do nemocnice.

Viac k témam: alkohol, Horskí záchranári
Zdroj: Webnoviny.sk – Horskí záchranári pomáhali opitým turistom, pre jedného musel priletieť vrtuľník © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *