Home / SLOVENSKO / Hlas-SD vyzýva na ukončenie očkovacej lotérie, vláda nemá podceňovať tretiu vlnu pandémie

Hlas-SD vyzýva na ukončenie očkovacej lotérie, vláda nemá podceňovať tretiu vlnu pandémie

4.9.2021 (Webnoviny.sk) – Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) opäť vyzýva vládnu koalíciu, aby bezodkladne zrušila očkovaciu lotériu a umožnila stretnutie s pápežom aj negatívne testovaným a osobám, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali. Informovala o tom hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková. Strana zároveň žiada vládu, aby prestala podceňovať prípravu na tretiu vlnu pandémie.

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) podľa strany Hlas-SD zhodil v dnešnej diskusnej relácii Sobotné dialógy na RTVS „zlyhanie vlády v príprave na tretiu vlnu pandémie“ na opozíciu a ľudí, ktorí zatiaľ odmietajú očkovanie. „Za slabú úroveň očkovania je pritom zodpovedná práve vláda, ktorá nie je schopná viesť zrozumiteľnú diskusiu, ale uchyľuje sa k nezmyselným aktivitám ako očkovacia lotéria či vydieranie veriacich v súvislosti s návštevou pápeža Františka,“ konštatovala strana.

Heger v diskusnej relácii uviedol, že agresia ľudí, ktorí sú proti očkovaniu, zašla ďaleko a ľudia sa preto podľa neho boja debatovať o očkovaní. Dodal, že táto téma je spolitizovaná a spolarizovaná. Nevníma, že by v zahraničí bol taký silný odpor voči vakcinácii. Poukázal na to, že Slovensko je v Európskej únii v zaočkovanosti štvrté od konca.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, návšteva pápeža Františka na Slovensku, očkovacia lotéria
Zdroj: Webnoviny.sk – Hlas-SD vyzýva na ukončenie očkovacej lotérie, vláda nemá podceňovať tretiu vlnu pandémie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ITAPA Health&Care: Už len na entuziazme mladých lekárov nemôže stáť naše zdravotníctvo

Zastaraný obsah výučby a slabá príprava medikov do praxe. Chátrajúce nemocnice s biednym vybavením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *