Home / šport / Slovenskí boccisti obhájili v súťaži párov na paralympiáde v Tokiu zlato z Ria, výprava už má desiatu medailu

Slovenskí boccisti obhájili v súťaži párov na paralympiáde v Tokiu zlato z Ria, výprava už má desiatu medailu

4.9.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská výprava sa dočkala desiatej medaily na paralympijských hrách v Tokiu. Vybojovali ju boccisti v súťaži párov a má najcennejší – zlatý odlesk.

Vo finále kategórie BC4 Samuel Andrejčík a Michaela Balcová s náhradníkom Martinom Strehárskym zdolali výber Hongkongu 3:2. Predtým v semifinále si Slováci poradili s tímom Ruského paralympijského výboru 5:2.

Andrejčík a Balcová obhájili paralympijský triumf z Ria de Janeiro 2016. Na ceste k tokijskému zlatu zdolali aj Brazílčanov 7:3, Portugalčanov 10:1, Britov 8:0 a Kanaďanov 4:3. Andrejčík vybojoval zlatú medailu v japonskej metropole aj v súťaži jednotlivcov.

Slovensko aktuálne má v Tokiu štyri zlaté, dve strieborné a štyri bronzové medaily. S bilanciou 4-2-4 patrí paralympionikom spod Tatier v medailovom hodnotení krajín 28. priečka. Na čele sú paralympionici Číny so 187medailami a bilanciou 87 – 52 – 48.

Viac k témam: LPH Letné paralympijské hry 2020 v Tokiu
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí boccisti obhájili v súťaži párov na paralympiáde v Tokiu zlato z Ria, výprava už má desiatu medailu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak by sa otvárací ceremoniál olympiády v Paríži nemohol uskutočniť na Seine, náhradou môže byť Stade de France

Parížania pripravujú unikátny ceremoniál, premiérovo by sa otvorenie OH malo konať mimo štadióna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *