Home / SVET / Otrave hubami podľahol aj druhý afganský chlapec, malo ísť o muchotrávky zelené

Otrave hubami podľahol aj druhý afganský chlapec, malo ísť o muchotrávky zelené

3.9.2021 (Webnoviny.sk) – Na následky otravy jedovatými hubami zomrel druhý chlapček z afganskej rodiny evakuovanej nedávno z Kábulu do Poľska. Šesťročné dieťa po konzumácii polievky obsahujúcej muchotrávky zelené podstúpil transplantáciu pečene, no lekári mu už nedokázali pomôcť. Vo štvrtok skonal v hlavnej detskej nemocnici vo Varšave aj jeho 5-ročný brat.

Chlapci a ich 17-ročná sestra skončili v nemocnici minulý týždeň. Rodina, ktorú nedávno evakuovali z Kábulu, nazbierala a zjedla jedovaté muchotrávky zelené v lese okolo utečeneckého centra v Podkowe Lesnej pri Varšave.

Spomenuté dievča už z nemocnice prepustili a je v dobrom stave. Jej rodičov hospitalizovali a podstupujú psychologickú starostlivosť. Ďalších členov rodiny tiež hospitalizovali v iných nemocniciach a teraz sa zotavujú.

Poľsko evakuovalo rodinu minulý mesiac na žiadosť Spojeného kráľovstva po tom, čo hnutie Taliban ovládlo Afganistan. Otec rodiny pracoval pre Britov. Poľský cudzinecký úrad informoval, že po separátnom incidente v inom centre pri Varšave skončili v nemocnici štyria Afganci, ktorí tiež zjedli jedovaté huby.

Muchotrávky zelené, ktoré patria medzi najjedovatejšie huby na svete, sú podobné jedlým bedliam vysokým, ktoré sú v Poľsku obľúbené.

Viac k témam: otrava hubami, Taliban, úmrtie, utečenci z Afganistanu
Zdroj: Webnoviny.sk – Otrave hubami podľahol aj druhý afganský chlapec, malo ísť o muchotrávky zelené © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *