Home / SLOVENSKO / Úrad verejného zdravotníctva nemá možnosť rozhodovať za organizátorov, ako si splnia svoje povinnosti

Úrad verejného zdravotníctva nemá možnosť rozhodovať za organizátorov, ako si splnia svoje povinnosti

3.9.2021 (Webnoviny.sk) – Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) nemá možnosť rozhodovať za konkrétnych organizátorov, akým spôsobom si splnia svoje povinnosti vyplývajúce z vyhlášky.

Ako uviedla v stanovisku hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková, úrad už v súčasnosti stanovuje vo svojich vyhláškach všeobecné podmienky, ktoré sú platné pre všetky hromadné podujatia.

Organizátori majú na výber

Momentálne si môžu organizátori slobodne vybrať z troch režimov (základ, OTP a zaočkovaní), ktorých nastavenia a podmienky zohľadňujú situáciu v okrese a tiež možné riziko pre návštevníkov. ÚVZ SR tak reagoval na pravidlá pre účastníkov stretnutí s pápežom Františkom.

Návšteva pápeža môže skončiť hanbou

Predseda strany Hlas – sociálna demokracia Peter Pellegrini v piatok na tlačovej konferencii povedal, že nízka účasť prihlásených na stretnutie s pápežom Františkom je spôsobená podmienkami, ktoré dala vláda, teda aby boli všetci, ktorí sa chcú zúčastniť na stretnutiach s pápežom, plne zaočkovaní.

Dodal, že sa bojí, že návšteva pápeža Františka môže byť pre Slovensko vážnou medzinárodnou hanbou.

Viac k témam: návšteva pápeža Františka na Slovensku, pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Úrad verejného zdravotníctva nemá možnosť rozhodovať za organizátorov, ako si splnia svoje povinnosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rozpočet na prezentáciu na Bienále Benátky považujeme za primeraný, reaguje SNG na vyjadrenia ministerstva kultúry

Tohto ročný projekt Bienále Benátky bol pripravovaný od minulého leta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *