Home / SLOVENSKO / Sieť AAA AUTO v júli a v auguste predala najviac áut vo svojej histórii

Sieť AAA AUTO v júli a v auguste predala najviac áut vo svojej histórii

3.9.2021 (Webnoviny.sk) – AAA AUTO predalo v lete najviac vozidiel v takmer tridsaťročnej histórii siete autocentier – najväčšieho predajcu ojazdených automobilov.

Tohtoročné leto patrí v dopyte po jazdených vozidlách medzi najsilnejšie. Výpadky vo výrobe nových áut naďalej predlžujú čakacie doby, preto ľudia riešia výmenu automobilu radšej z ponuky ojazdených automobilov. Sieť autocentier AAA AUTO, najväčší obchodník s ojazdenými vozidlami v strednej Európe, dosiahla v júli a auguste nový historický predajný rekord, keď predala spolu 17 250 áut. To je o 19 % viac ako v predcovidovom roku 2019. Najväčší nárast dopytu spoločnosť zaznamenala na českom a poľskom trhu.

„Dopyt po vozidlách z druhej ruky je v posledných mesiacoch enormný v celej Európe. Automobilky nestíhajú načas vyrábať, pretože nemajú dostatok potrebných komponentov. Na odstavných plochách stoja tisícky nedorobených áut, ktoré nemôžu ísť na trh. Ľudia sa tak presúvajú do segmentu zánovných áut, na ktoré sa nemusí čakať, pretože sú k dispozícii ihneď,“ uviedla Karolína Topolová, generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva skupiny AURES Holdings, prevádzkovateľa siete autocentier AAA AUTO. „Tohtoročná letná sezóna sa tak stala tou najsilnejšou v našej takmer tridsaťročnej histórii. V júli a v auguste sme v rámci skupiny predali spolu rekordných 17 250 automobilov,“ doplnila Karolína Topolová.

Skladba obľúbenosti jednotlivých značiek v rámci pobočiek siete autocentier v strednej Európe sa počas rokov príliš nezmenila. Približne 23 % všetkých predaných automobilov je značky Škoda, ktorá si drží prvenstvo na Slovensku a v Česku, kde je dopyt približne na úrovni jednej tretiny, 11 % tvorí Volkswagen a 7 % Ford. V Poľsku medzi najobľúbenejšie značky dlhodobo patrí Opel, ale všeobecne je tu dopyt po jednotlivých značkách ďaleko pestrejší, než napríklad u nás.

Takmer 9 % všetkých predaných áut v sieti tvoril model Škoda Octavia, 7 % Škoda Fabia a 4 % Volkswagen Passat. V rámci jednotlivých krajín je potom vidieť lokálne vplyvy na poradie najpredávanejších modelov.

Najpredávanejšie automobily v sieti autocentier AAA AUTO v lete 2021:

Česká republika
Slovensko
Poľsko

1.
Škoda Octavia
Škoda Octavia
Opel Astra

2.
Škoda Fabia
Škoda Fabia
Opel Insignia

3.
VW Passat
VW Passat
VW Passat

4.
Škoda Superb
Kia Ceed
Škoda Octavia

5.
VW Golf
Škoda Superb
Škoda Fabia

6.
Ford Focus
VW Golf
Ford Focus

7.
Hyundai i30
Kia Sportage
Renault Megane

8.
Ford Mondeo
Opel Astra
Kia Sportage

9.
VW Tiguan
Hyundai i30
Renault Clio

10.
Kia Ceed
Suzuki Vitara
Dacia Duster

Informačný servis

Viac k témam: PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Sieť AAA AUTO v júli a v auguste predala najviac áut vo svojej histórii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, v Maďarskej aliancii sa cítia byť podvedení

Správu o zrušení rokovania s Korčokom sa dozvedeli z facebookovej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *