Home / šport / Ostatné športy / Boccisti Andrejčík, Balcová a Strehársky sa tešia z víťazstiev na paralympiáde v Tokiu, slovenskému kvartetu sa však nedarilo

Boccisti Andrejčík, Balcová a Strehársky sa tešia z víťazstiev na paralympiáde v Tokiu, slovenskému kvartetu sa však nedarilo

2.9.2021 (Webnoviny.sk) – Na paralympijských hrách v japonskom Tokiu vstúpili slovenskí reprezentanti v boccii do skupinovej časti tímových súťaží. Výberom SR sa zatiaľ darí so striedavými úspechmi.

V kategórii BC4 trio Samuel Andrejčík, Michaela Balcová a Martin Strehársky zatiaľ nezaváhalo, keď súperov z Brazílie zdolali 7:3 a družstvo Portugalska 10:1. Vo štvrtok na Slovákov čaká ešte duel Britom.

V kategórii BC1/BC2 slovenské kvarteto Tomáš Král, Róbert Mezík, Rastislav Kurilák a Kristína Kudláčová si zatiaľ pripísalo dve prehry, keď najprv podľahlo domácim Japoncom 2:8 a potom po dráme aj tímu Kórejskej republiky, keď za stavu 3:3 neuspeli Slováci v extra zmene. Vo štvrtok Slováci nastúpia ešte proti Brazílčanom.

Vo štvrtok sú zo slovenských športovcov v hre iba boccisti. V piatok sa k slovu opäť dostanú aj parastrelci Radoslav Malenovský a Veronika Vadovičová, paraatlét Ladislav Čuchran, paralukostrelec Dávid Ivan, paraplavkyňa Tatiana Blattnerová aj paracyklisti Patrik Kuril, Jozef Metelka a Ondrej Strečko.

Viac k témam: LPH Letné paralympijské hry 2020 v Tokiu
Zdroj: Webnoviny.sk – Boccisti Andrejčík, Balcová a Strehársky sa tešia z víťazstiev na paralympiáde v Tokiu, slovenskému kvartetu sa však nedarilo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *