Home / SLOVENSKO / September začína oblačným a chladným počasím, na vrcholoch Tatier sa očakáva sneženie

September začína oblačným a chladným počasím, na vrcholoch Tatier sa očakáva sneženie

1.9.2021 (Webnoviny.sk) – V stredu bude na Slovensku oblačno až zamračené, v severnej polovici a na východe na viacerých miestach prehánky alebo dážď. Na západe a v Banskobystrickom kraji postupne polooblačno až oblačno.

Na vrcholoch Tatier očakávajú meteorológovia sneženie. Bude chladno. Na svojom webe o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Najvyššia denná teplota bude 17 až 22 stupňov Celzia. V Žilinskom kraji a na Spiši a severovýchode dosiahne teplota 11 až 16 stupňov. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov bude okolo 6 stupňov.

Fúkať bude spočiatku slabý, neskôr prevažne západný vietor do rýchlosti 3 až 10 metrov za sekundu, v nárazoch miestami okolo 14 m/s (10 až 35, 50 km/h).

Vo východnej polovici spočiatku len slabý vietor. Nad pásmom lesa treba očakávať prudký až búrlivý vietor. Meteorológovia predpokladajú zrážky do 3 milimetrov, na severe miestami 10 milimetrov.

Viac k témam: počasie, predpoveď počasia
Zdroj: Webnoviny.sk – September začína oblačným a chladným počasím, na vrcholoch Tatier sa očakáva sneženie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Legislatívu proti násiliu na ženách na Slovensku máme, len ju treba patrične implementovať, tvrdí Miriam Lexmann

Podľa Lexmann je práve toto domáca úloha, ktorú si musíme urobiť na Slovensku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *