Home / SVET / Egyptského exprezidenta Mursího odsúdili za urážku súdnictva na tri roky väzenia

Egyptského exprezidenta Mursího odsúdili za urážku súdnictva na tri roky väzenia

KÁHIRA 30. decembra (WebNoviny.sk) – Egyptský súd v sobotu odsúdil bývalého prezidenta Muhammada Mursího na tri roky väzenia za urážku súdnictva. Stalo sa tak v rámci procesu s celkovo 25 osobami, ktoré sa tohto činu dopustili verejnými vyhláseniami v televízii, rádiu, tlači alebo sociálnych médiách, v ktorých vyjadrili voči súdnictvu nenávisť.

Mursí, ktorého zosadili pri vojenskom prevrate v roku 2013, musí tiež zaplatiť odškodné milión egyptských libier (v prepočet 46 950 eur) jednému zo sudcov a milión musí zaplatiť aj únii sudcov známej ako „Klub sudcov“. Proti verdiktu sa môže odvolať.

Odporúčame:
Egypt sprísnil opatrenia proti islamským militantom, pätnástich popravili

Trojročný trest odňatia slobody dostalo okrem Mursího aj 19 ďalších obžalovaných. Piati obžalovaní dostali pokutu 30-tisíc egyptských libier (približne 1 400 eur). Sudcovskej únii musí milión egyptských libier zaplatiť okrem bývalej hlavy štátu ďalších 22 obžalovaných.

Muhammad Mursí si v súčasnosti odpykáva 20 ročný trest za mrežami v súvislosti s násilným potlačením demonštrantov v decembri 2012. Ďalších 25 rokov väzenia dostal za špionáž pre Katar.

Viac k témam: Egypt, Mohammad Mursí, prezident, súdnictvo, urážka
Zdroj: Webnoviny.sk – Egyptského exprezidenta Mursího odsúdili za urážku súdnictva na tri roky väzenia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prvé kolo predčasných volieb vo Francúzsku podľa prvých odhadov vyhrala Marine Le Penová

O politickej budúcnosti Francúzska rozhodne druhé kolo volieb, ktoré sa uskutoční 7. júla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *