Home / SVET / Francúzi bojujú proti zmene klímy, po novom je vo väčšine častí Paríža obmedzená rýchlosť áut

Francúzi bojujú proti zmene klímy, po novom je vo väčšine častí Paríža obmedzená rýchlosť áut

30.8.2021 (Webnoviny.sk) – Na takmer všetkých parížskych uliciach v pondelok vstúpilo do platnosti obmedzenie maximálnej rýchlosti motorových vozidiel na 30 kilometrov za hodinu. Ide o najnovšiu iniciatívu v snahe zlepšiť meno mesta, pokiaľ ide o ochranu klímy. Predstavitelia mesta uviedli, že zároveň ide o úsilie o redukciu počtu nehôd a zmenu Paríža na mesto, ktoré je priateľskejšie voči chodcom.

Vodiči doručovateľských služieb tvrdia, že ich zákazníci budú musieť dlhšie čakať a vodiči taxíkov hovoria, že to zvýši ceny a poškodí ich podnikanie. Z prieskumov verejnej mienky však vyplýva, že väčšina Parížanov zníženie maximálnej rýchlosti podporuje, najmä v nádeji, že ulice sa stanú bezpečnejšie a pokojnejšie.

Výnimky z nových pravidiel má niekoľko širokých bulvárov, vrátane slávneho bulváru Champs-Elysees, a okruhy obchádzajúce historické centrum.

Paríž pod vedením socialistickej starostky Anne Hidalgovej už skôr obmedzil alebo zakázal dopravu na viacerých uliciach a zvýšil počet cyklochodníkov.

Viac k témam: obmedzená rýchlosť, ochrana klímy, Paríž
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúzi bojujú proti zmene klímy, po novom je vo väčšine častí Paríža obmedzená rýchlosť áut © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľské úrady zatkli muža, ktorý chcel pomôcť Rusom s atentátom na ukrajinského prezidenta Zelenského

Podozrivý sa podľa prokuratúry usiloval o kontakt s Rusmi priamo zapojenými do vojny na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *