Home / SLOVENSKO / Bödör a ďalší obžalovaní v kauze Dobytkár zostávajú vo väzbe, najvyšší súd zamietol ich sťažnosti

Bödör a ďalší obžalovaní v kauze Dobytkár zostávajú vo väzbe, najvyšší súd zamietol ich sťažnosti

30.8.2021 (Webnoviny.sk) – Senát 5T Najvyššieho súdu SR (NS SR) na pondelkovom neverejnom zasadnutí ponechal vo väzbe obžalovanú štvoricu stíhanú v kauze Dobytkár z obavy, že by na slobode mohli pokračovať v trestnej činnosti.

Sťažnosť bola nedôvodná

Súd tak zamietol ich sťažnosti proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z 18. augusta ako nedôvodnú. Konkrétne v tomto prípade ide o Norberta Bödöra, Petra Kubu, Ľubomíra Partiku a Milana Koprivu.

Rovnako súd ako nedôvodnú zamietol sťažnosť obvineného Norberta Bödöra proti uzneseniu ŠTS z toho istého dňa o nevylúčení sudcu Jána Hrubalu z konania a rozhodovania vo veci. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Obžaloba sa týka ôsmich obvinených

V rámci kauzy Dobytkár podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) obžalobu začiatkom augusta. Týka sa spolu ôsmich obvinených fyzických osôb. Ich trestná činnosť bola podľa ÚŠP spojená s vybavovaním žiadostí o nenávratný finančný príspevok v Pôdohospodárskej platobnej agentúre. Predmetná trestná činnosť bola zároveň rozdelená do dvoch vetiev.

V prvej bolo podľa obžaloby odovzdaných a následne zlegalizovaných 2 760 000 eur a v druhej vetve viac ako milión eur. Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic v tejto súvislosti povedal, že vo veci trestnej činnosti v Pôdohospodárskej platobnej agentúre sa vedú aj ďalšie trestné konania.

Viac k témam: akcia „Dobytkár“, súdy, väzba
Zdroj: Webnoviny.sk – Bödör a ďalší obžalovaní v kauze Dobytkár zostávajú vo väzbe, najvyšší súd zamietol ich sťažnosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *