Home / šport / Ostatné športy / Strelkyňa Vadovičová na paralympiáde v Tokiu neobhájila zlato, Lekharová vyrovnala svetový rekord

Strelkyňa Vadovičová na paralympiáde v Tokiu neobhájila zlato, Lekharová vyrovnala svetový rekord

30.8.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská parastrelkyňa Veronika Vadovičová zatiaľ nepridala do svojej úctyhodnej zbierky z paralympiád šiesty cenný kov.

Vo finále vzduchovej pušky v Tokiu skončila štvrtá a neobhájila prvenstvo spred piatich rokov z Ria de Janeiro. Paralympijskou šampiónkou v disciplíne R2 sa stala Indka Avani Lekharová, ktorá výsledkom 249,6 bodu vyrovnala svetový rekord.

„Čo mám povedať. Som sklamaná. Aspoň nejakú medailu som určite čakala, no tentoraz to nevyšlo,“ priznala 38-ročná trnavská rodáčka, cituje ju web Slovenského paralympijského výboru.

Vadovičová bola prvá po 10 ranách

Po desiatich finálových ranách vzduchovej pušky na 60 rán si Vadovičová držala prvé miesto spolu s 19-ročnou Indkou Avani Lekharovou a všetko vyzeralo optimisticky.

Viac o téme: Paralympiáda v Tokiu

Ešte po jedenástej rane výkonom 10.6 bodu viedla, no potom klesla na druhé, o chvíľu na tretie a vzápätí na štvrté miesto. Za večnou rivalkou z Číny Čang Cchuej-pching zaostala iba o tri desatiny bodu.

Vadovičová zabojovala. Dve rany za 10,7 dávali nádej, že to ešte aspoň na bronz dotiahne, no Číňanka dosiahla v súčte dvoch výstrelov, po ktorých sa pre pretekárku s nižším počtom bodov súťaže definitívne končila, navlas rovnaký výsledok. A bolo hotovo.

Malenovský skončil na piatom mieste

„Je to môj najhorší finálový výsledok za 2-3 roky. Potrebovala by som o päť bodov viac. Sama neviem prečo, ale padali mi stále nízke finálové desiatky. Z technického hľadiska to bolo jedno z mojich najlepších finále. Mala som dobrú pozíciu, netriasla sa mi ruka, ako sa mi bežne trasie, ale nestačilo to,“ dodala Vadovičová, ktorá má v Tokiu ešte tri možnosti získať medailu.

Druhá disciplína, vzduchová puška v ľahu, ju čaká v stredu 1. septembra. A aj v nej bude v Tokiu obhajovať zlato z Ria. Slovensko sa v pondelok nedočkalo medaily ani v ďalšej streleckej disciplíne. Radoslav Malenovský skončil v disciplíne R1 vzduchová puška v stoji 5. miesto s celkovým výsledkom 181.4 bodu. Zlato získal Číňan Čchao Tung v paralympijskom rekorde 246,4 bodu.

Viac k témam: LPH Letné paralympijské hry 2020 v Tokiu
Zdroj: Webnoviny.sk – Strelkyňa Vadovičová na paralympiáde v Tokiu neobhájila zlato, Lekharová vyrovnala svetový rekord © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *