Home / SLOVENSKO / Policajný prezident Kovařík vyzval prokuratúru, aby prešetrila únik uznesenia o jeho obvinení

Policajný prezident Kovařík vyzval prokuratúru, aby prešetrila únik uznesenia o jeho obvinení

29.8.2021 (Webnoviny.sk) – Prezident Policajného zboru Peter Kovařík vyzval príslušné orgány prokuratúry, aby dali z úradnej povinnosti pokyn za začatie trestného stíhania vo veci pre trestný čin neoprávneného nakladania s osobnými údajmi a zneužitia právomoci verejného činiteľa.  Uviedol to vo svojom stanovisku, ktoré poskytol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Ide o reakciu na únik skenu originálneho uznesenia o vznesení obvinenia zo štvrtka 26. augusta 2021 s vlastnoručným podpisom prokurátora, ktorý ho vydal. Tiež podľa neho lživé a ničím nepreukázané je aj spájanie jeho osoby s tvrdením prokurátora Juraja Chyla z Krajskej prokuratúry v Bratislave v uznesení, o ktorom informoval Denník N v sobotu 28. augusta, že jeho cieľ bol vyzradiť informácie nepovolaným osobám.

Peter Kovařík zdôraznil, že z jeho strany nedošlo k odovzdaniu, respektíve kopírovaniu tohto uznesenia pre iné osoby a nezverejnil ho. „Keďže chcem, aby trestné konanie prebiehalo zákonným spôsobom, z dôvodu účelového zverejnenia uznesenia o vznesení obvinenia, zverejňujem touto cestou odôvodnenie mojej sťažnosti zahlásenej priamo do zápisnice na mojom výsluchu,“ uviedol.

Viac k témam: Denník N, prezident Policajného zboru SR, prokuratúra, trestné stíhanie, zneužitie právomoci verejného činiteľa
Zdroj: Webnoviny.sk – Policajný prezident Kovařík vyzval prokuratúru, aby prešetrila únik uznesenia o jeho obvinení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *