Home / SVET / Francúzi zvolali dve stovky protestov proti zdravotným certifikátom

Francúzi zvolali dve stovky protestov proti zdravotným certifikátom

29.8.2021 (Webnoviny.sk) – Vo Francúzsku už po siedmu sobotu ľudia protestovali proti zdravotným certifikátom i očkovaniu proti ochoreniu COVID-19. V krajine na sobotu zvolali zhruba 200 protestov, z toho štyri v Paríži. Účasť však bola nižšia ako počas predošlých víkendov.

Viac o téme: Koronavírus

Na protesty v sobotu podľa agentúry AP prišli ľudia z rôznych spoločenských tried i vekových kategórií. Boli medzi nimi i pracovníci v zdravotníctve, ktorí sa musia do polovice septembra nechať zaočkovať.

Francúzske médiá s odvolaním sa na ministerstvo vnútra informovali, že po celom Francúzsku protestovalo menej ako 158 580 ľudí. Pred týždňom to pre porovnanie bolo 175 500.

Viac o téme: Koronavírus COVID-19 vakcína

Zdravotné certifikáty, ktoré ukazujú, že ich držitelia sú plne očkovaní, zotavili sa z COVID-19 alebo mali nedávno negatívny test, sú potrebné pre vstup do reštaurácií, múzeí, športových arén a ďalších zariadení. Prieskumy verejnej mienky ukazujú, že väčšina Francúzov ich podporuje.

Zdravotnícke úrady v sobotu informovali, že najmenej jednu dávku vakcíny proti koronavírusu dostalo takmer 72 percent francúzskych obyvateľov. Plne zaočkovaných je 64,5 percenta populácie.

Viac k témam: COVID certifikát, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 vo Francúzsku, očkovanie proti koronavírusu, protest
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúzi zvolali dve stovky protestov proti zdravotným certifikátom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *