Home / EKONOMIKA / V júli na Slovensku klesla miera práceneschopnosti, nižšia bola aj medziročne

V júli na Slovensku klesla miera práceneschopnosti, nižšia bola aj medziročne

29.8.2021 (Webnoviny.sk) – Priemerná dočasná práceneschopnosť (PN) na Slovensku v júli tohto roka dosiahla 3,35 %. Oproti júnu tohto roka klesla o 0,25 percentuálneho bodu, medziročne to bolo menej o 0,42 percentuálneho bodu. Priemerná dočasná PN tak už na Slovensku nedosahuje rekordné úrovne. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnila Sociálna poisťovňa.

Kým v Bratislavskom kraji bolo v júli dočasne práceneschopných 1,95 % nemocensky poistených osôb, v Prešovskom kraji priemerná dočasná PN predstavovala 4,06 %. Druhú najnižšiu dočasnú PN po Bratislavskom kraji vykázal Banskobystrický kraj, a to 3,01 %.

Nasleduje Nitriansky kraj, kde priemerná dočasná PN dosiahla 3,47 % a Košický kraj s priemernou dočasnou PN 3,51 %. Naopak, druhú najvyššiu priemernú dočasnú PN za júl po Prešovskom kraji zaevidoval Trenčiansky kraj, a to 3,88 %, za ním nasleduje Žilinský kraj s 3,87 % a Trnavský s priemernou dočasnou PN na úrovni 3,74 %.

Priemerná dočasná PN vychádza z podielu práceneschopných osôb voči celkovému počtu nemocensky poistených ľudí v danom období. Priemerné percento dočasnej pracovnej neschopnosti vyjadruje podiel kalendárnych dní dočasnej pracovnej neschopnosti na celkovom kalendárnom fonde v sledovanom období.

Viac k témam: poistenci, práceneschopnosť
Zdroj: Webnoviny.sk – V júli na Slovensku klesla miera práceneschopnosti, nižšia bola aj medziročne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poradný orgán vlády zameraný na konkurencieschopnosť by mohol byť čoskoro iba jeden, tvrdí Kmec

Národná rada pre produktivitu by mala po novom zaniknúť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *