Home / SVET / Hurikán Ida zasiahne južné pobrežie USA, pred jeho silou varuje Slovákov aj ministerstvo zahraničných vecí

Hurikán Ida zasiahne južné pobrežie USA, pred jeho silou varuje Slovákov aj ministerstvo zahraničných vecí

28.8.2021 (Webnoviny.sk) – Tropická búrka Ida v Mexickom zálive zasiahne v pondelok 30. augusta v skorých ranných hodinách južné pobrežie USA v oblasti štátov Lousiana, Mississippi a Alabama ako hurikán tretej alebo vyššej kategórie.

Najsilnejší hurikán sezóny

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR) o tom informovalo na svojej webovej stránke. Informácie čerpá z amerického Národného centra pre hurikány.

Rezort informuje, že podľa súčasnej predpovede by malo ísť o zatiaľ najsilnejší hurikán tohtoročnej sezóny s rýchlosťou vetra viac ako 177 kilometrov za hodinu. Viac informácii o hurikáne a o jeho vývoji je možné nájsť na stránke amerického Národného centra pre hurikány.

Využiť sa dá bezplatná registrácia

Ministerstvo doplnilo, že orgány verejnej moci v jednotlivých štátoch zverejňujú pokyny cez svoje oficiálne webové sídla a cez lokálne spravodajské kanály. Cestujúca verejnosť vie využiť službu bezplatnej registrácie pred cestou do zahraničia na webovom sídle slovenského ministerstva zahraničných vecí alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka.

V prípade, ak sa štátni občania SR ocitnú v núdzi alebo krízovej situácii na pohotovostnom mobilnom čísle je dostupné aj Veľvyslanectvo SR vo Washingtone. Zavolať môžu aj na nonstop linku diplomatickej služby na MZVEZ SR.

Viac k témam: hurikán, tropická búrka
Zdroj: Webnoviny.sk – Hurikán Ida zasiahne južné pobrežie USA, pred jeho silou varuje Slovákov aj ministerstvo zahraničných vecí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Západoafrický región Sahel sa stáva koridorom na pašovanie a konfiškáciu drog, upozorňuje OSN

Kokaín je po kanabise druhou najrozšírenejšou drogou v regióne Sahel.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *