Home / šport / Tenis / Na US Open bude mať Slovensko až štvornásobné zastúpenie

Na US Open bude mať Slovensko až štvornásobné zastúpenie

28.8.2021 (Webnoviny.sk) – Až štvornásobné slovenské zastúpenie budú mať dvojhry na záverečnom grandslamovom tenisovom turnaji US Open v americkom New Yorku.

Po Norbertovi Gombosovi, ktorý na základe postavenia v rebríčku ATP nemusel hrať kvalifikáciu, sa do „pavúka“ dostali aj Alex Molčan a medzi ženami Anna Karolína Schmiedlová aj Kristína Kučová.

Molčan bez zaváhania

Molčan prešiel trojkolovou kvalifikáciou bez zaváhania, v piatok zdolal aj Gastaa Eliasa z Portugalska a v 1. kole dvojhry mužov bude jeho súperom iný kvalifikant – Turek Cem Ilkel. Gombos už skôr vedel, že ho čaká duel proti Čiľanovi Cristianovi Garínovi.

Alex Molčan sa na turnajoch „veľkej štvorky“ dostal premiérovo do hlavnej súťaže. „Je to najkrajší pocit, aký som zatiaľ s tenisom zažil. Som neskutočne rád, že sa mi podarilo uspieť v kvalifikácii,“ povedal podľa webu stz.sk.

Lucky looserka Kučová

Schmiedlová si vo finále kvalifikácie poradila s domácou Reese Brantmeierovou a v hlavnej súťaži v 1. kole vyzve ďalšiu Američanku – držiteľku voľnej karty 17-ročnú Ashlyn Kruegerovú.

Kučová síce v kvalifikácii podľahla Britke Katie Boulterovej, no do hlavnej súťaže sa dostala ako tzv. lucky looserka. O postup bude bojovať s 21-ročnou Američankou Ann Liovou.

Viac k témam: rebríček ATP, US Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Na US Open bude mať Slovensko až štvornásobné zastúpenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *