Home / SLOVENSKO / Kolíková: Obvinenie policajného prezidenta Kovaříka je veľmi vážna vec a musí znepokojovať každého

Kolíková: Obvinenie policajného prezidenta Kovaříka je veľmi vážna vec a musí znepokojovať každého

27.8.2021 (Webnoviny.sk) – Obvinenie policajného prezidenta Petra Kovaříka je veľmi vážna vec a musí znepokojovať každého. Uviedla to pre agentúru SITA ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí).

Podľa Kolíkovej je legitímne očakávať od tých, ktorí obvinenie vzniesli, a ktorí prípad dozorujú, že sa postavia pred verejnosť a jasne zdôvodnia takto vznesené obvinenie. Stanovisko poskytol Peter Bubla z tlačového oddelenia Ministerstva spravodlivosti SR.

Ministerka spravodlivosti zdôraznila, že informovanie verejnosti je jediná cesta, ako sa prepracovať k dôveryhodnosti celého procesu. „Ak to neurobia, ak vyšetrovanie potrvá neúmerne dlho a ak ho sprevádza informačné vákuum, vzniká priestor na špekulácie a nemôžeme sa čudovať, že to má aj politický kontext. S týmto spokojná nie som,“ dodala.

Krajská prokuratúra Bratislava vzniesla 26. augusta obvinenie voči Kovaříkovi pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Policajný prezident mal podľa prokuratúry zmariť prebiehajúci zásah zadržania, ako aj vykonanie nasledovných trestno-procesných úkonov s obvinenými Matejom Zemanom a Petrom Petrovom.

Viac k témam: minister spravodlivosti SR, prezident Policajného zboru SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Kolíková: Obvinenie policajného prezidenta Kovaříka je veľmi vážna vec a musí znepokojovať každého © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *