Home / SVET / Moskva zatiaľ nevie, či uzná vládu Talibanu. Situáciu v Afganistane chce najprv pozorne sledovať

Moskva zatiaľ nevie, či uzná vládu Talibanu. Situáciu v Afganistane chce najprv pozorne sledovať

26.8.2021 (Webnoviny.sk) – Rusko bude pozorne monitorovať situáciu v Afganistane, kým sa rozhodne, či uzná vládu hnutia Taliban. Uviedol to vo štvrtok hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov.

Ako dodal, Moskva bude sledovať „budúce kroky Talibanu s cieľom zabezpečiť poriadok a bezpečnosť občanov krajiny a zaistiť bezpečnosť ruských diplomatov“.

Peskov zdôraznil, že Rusko si v Afganistane želá mier a stabilitu a dúfa, že bude vynaložené úsilie v záujme zastavenia toku drog prichádzajúcich z krajiny.

Moskva viedla v Afganistane desaťročnú vojnu, ktorá sa skončila odchodom sovietskych vojsk v roku 1989. V posledných rokoch sa vrátila na diplomatickú scénu ako sprostredkovateľ a nadviazala kontakty so znepriatelenými afganskými frakciami vrátane Talibanu, hoci túto skupinu v roku 2003 zaradili na ruský zoznam teroristických organizácií.

Viac k témam: Taliban, utečenci z Afganistanu
Zdroj: Webnoviny.sk – Moskva zatiaľ nevie, či uzná vládu Talibanu. Situáciu v Afganistane chce najprv pozorne sledovať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *