Home / SLOVENSKO / Kováčik zostáva v preventívnej aj kolúznej väzbe, súd zamietol jeho sťažnosť

Kováčik zostáva v preventívnej aj kolúznej väzbe, súd zamietol jeho sťažnosť

26.8.2021 (Webnoviny.sk) – Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik ostáva vo väzbe. Ako informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová, súd na štvrtkovom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvineného proti neprepusteniu z väzby Špecializovaným trestným súdom ako nedôvodnú.

Samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku rozhodla 13. augusta, že obvinený Kováčik ostane v kolúznej aj preventívnej väzbe.

Kováčik je obžalovaný z toho, že bol činný pre zločineckú skupinu takáčovcov a tiež z toho, že prijal úplatok 50 000 eur za to, že Úrad špeciálnej prokuratúry nepodá sťažnosť proti prepusteniu údajného šéfa takáčovcov Ľubomíra Kudličku z väzby.

Takisto podľa obžaloby v dvoch prípadoch neoprávnene poskytol informácie o trestných konaniach bývalému šéfovi Kriminálneho úradu Finančnej správy SR Ľudovítovi Makóovi. Bývalý špeciálny prokurátor však trvá na svojej nevine.

Viac k témam: kolúzna väzba, preventívna väzba, súdy, väzba
Zdroj: Webnoviny.sk – Kováčik zostáva v preventívnej aj kolúznej väzbe, súd zamietol jeho sťažnosť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *