Home / SLOVENSKO / Prokurátor prepustil na slobodu obvineného architekta z kauzy Mýtnik II, naďalej bude trestne stíhaný

Prokurátor prepustil na slobodu obvineného architekta z kauzy Mýtnik II, naďalej bude trestne stíhaný

26.8.2021 (Webnoviny.sk) – Architekta a podnikateľa Miroslava S. obvineného v kauze Mýtnik II prokurátor prepustil z väzby. Informáciu portálu Aktuality.sk pre agentúru SITA potvrdila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

„Osoba M. S. bola prepustená dozorujúcim prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry, nakoľko pominul dôvod kolúznej väzby, pričom je i naďalej obvinený trestne stíhaný,“ uviedla hovorkyňa. Obvineného vzal Špecializovaný trestný súd do väzby 20. júna pre hrozbu ovplyvňovania svedkov.

Predmetom vyšetrovania v kauze Mýtnik II je legalizačná schéma, ktorá nadväzovala na ekonomickú trestnú činnosť. V tejto súvislosti vzniesol vyšetrovateľ obvinenie voči trom osobám pre obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

V súvislosti s Miroslavom S. médiá spomínali predaj domu súčasnému guvernérovi Národnej banky Slovenska Petrovi Kažimírovi.

Viac k témam: akcia „Mýtnik II“, prepustenie z väzby
Zdroj: Webnoviny.sk – Prokurátor prepustil na slobodu obvineného architekta z kauzy Mýtnik II, naďalej bude trestne stíhaný © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *