Home / EKONOMIKA / Sulíkovo ministerstvo chce zlepšiť podmienky pre podnikateľov, v septembri predloží návrhy

Sulíkovo ministerstvo chce zlepšiť podmienky pre podnikateľov, v septembri predloží návrhy

25.8.2021 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo hospodárstva SR plánuje v septembri predložiť do pripomienkového konania legislatívne návrhy, ktoré majú prispieť k zlepšovaniu podnikateľského prostredia. Ako uvádza rezort v predbežnej informácii k príprave návrhov, pôjde o opatrenia na odstránenie nadbytočnej administratívnej či finančnej záťaže.

„Návrh zákona obsahuje opatrenia zväčša administratívnej povahy, dotýkajúce sa podnikateľov všetkých veľkostných kategórií, ktoré vyplývajú z požiadaviek aplikačnej praxe,“ informovalo ministerstvo hospodárstva. Väčšinu podnetov, ktoré boli základom pre návrh, predložil samotní podnikatelia a následne ich posudzoval rezort hospodárstva.

Ministerstvo hospodárstva v predbežnej informácii upozorňuje na zhoršovanie postavenia Slovenska v medzinárodných rebríčkoch podnikania. Slovenské podnikateľské prostredie preto podľa rezortu potrebuje výraznú reformu a následné neustále zlepšovanie.

„Z uvedeného dôvodu Ministerstvo hospodárstva SR prijíma podnety od podnikateľov, posudzuje ich a v pravidelných intervaloch sa ich snaží implementovať do praxe,“ dodal rezort pod vedením Richarda Sulíka (SaS).

Viac k témam: administratíva, legislatívne návrhy, podnikatelia
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulíkovo ministerstvo chce zlepšiť podmienky pre podnikateľov, v septembri predloží návrhy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *