Home / šport / Hokej / Foto: Kanada viedla nad USA 3:1, ale zápas pod holým nebom na MS v hokeji do 20 rokov napokon prehrala

Foto: Kanada viedla nad USA 3:1, ale zápas pod holým nebom na MS v hokeji do 20 rokov napokon prehrala

BUFFALO 30. decembra (WebNoviny.sk) – Kanadskí reprezentanti do 20 rokov podľahli pod holým nebom domácim rovesníkom z USA 3:4 po samostatných nájazdoch v piatkovom severoamerickom derby v rámci majstrovstiev sveta tejto vekovej kategórie, ktoré sa konajú v Buffale.

Nový divácky rekord

Zápas na štadióne s otvorenou strechou sa na juniorskom svetovom šampionáte uskutočnil vôbec prvý raz v histórii.

Odporúčame:
Video: Buček veľkolepo rozhodol o triumfe Slovenska nad USA, jeho superakcia skončila gólom

Dosiaľ jediný podobný duel pod hlavičkou IIHF odohrali počas seniorských MS v toku 2010 v Nemecku, vtedy však bola k dispozícii zaťahovania strecha vo Veltins Arene v Gelsenkirchene. V piatok sa zároveň zrodil nový divácky rekord MSJ, štadión New Era navštívilo 44592 priaznivcov.

Odporúčame:
Veríte v zázraky? Buček majstrovsky omráčil Američanov, píšu médiá o senzačnej výhre Slovákov

Do stretnutia vstúpili lepšie hráči „javorových listov“, ktorí využili dve presilovky – skóre duelu otvoril Cale Makar, náskok Kanaďanov ešte v prvom dejstve zdvojnásobil Dillon Dubé. V druhej tretine zúžitkovali početnú výhodu aj Američania, keď znížil Kieffer Bellows. Domáci sa tešili iba 72 sekúnd. Na rozdiel dvoch gólov upravil Robert Thomas.

Dva americké góly za 34 sekúnd

Američania sa však nevzdali a v tretej tretine, za hustého sneženia dokonale zaskočili súpera. Najprv opäť v presilovej hre skorigoval Scott Perunovich a o 34 sekúnd vyrovnal Brady Tkachuk.

Predĺženie gól neprinieslo a stretnutie severoamerických rivalov rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých neuspel ani jeden hráč Kanady, hokejisti USA sa presadili dvakrát. Rozhodujúci pokus premenil Bellows.

Kanada je i napriek nezdaru lídrom skupiny, dosiaľ bodovala vo všetkých stretnutiach – dvakrát zvíťazila a teraz neuspela po nájazdoch. Spojeným štátom americkým patrí s piatimi bodmi druhá priečka, pretože v ostatnom zápase podľahli Slovensku tesne 2:3.

MS v hokeji do 20 rokov

Buffalo

A-skupina

Kanada – USA 3:4 po sam. nájazdoch (2:0, 1:1, 0:2 – 0:0, 0:1)
Góly: 5. Makar (R. Thomas), 16. Dubé (Steel), 38. R. Thomas (Bean) – 37. Bellows (Mittelstadt, Oettinger), 47. Perunovich (Mittelstadt), 47. B. Tkachuk (Mittelstadt), rozhod. sam. nájazd: Bellows

Zobraziť fotogalériu k článku:
MS v hokeji do 20 rokov: Kanada – USA (Winter Classic)

Tabuľka A-skupiny:

1. Kanada 3 2 0 1 0 13:6 7
2. USA 3 1 1 0 1 15:6 5
3. Fínsko 2 1 0 0 1 6:5 3
4. Slovensko 2 1 0 0 1 3:8 3
5. Dánsko 2 0 0 0 2 1:13 0

Viac k témam: hokej, Majstrovstvá sveta v hokeji MS v hokeji hráčov do 20 rokov
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Kanada viedla nad USA 3:1, ale zápas pod holým nebom na MS v hokeji do 20 rokov napokon prehrala © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nitra potvrdila majstrovskú fazónu v Trenčíne, prvý hetrik sezóny strelil Popradčan Centazzo

Dukla na úvod sezóny pocítila silu majstrovskej Nitry a podľahla 2:7 (0:2, 0:2, 2:3).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *