Home / SLOVENSKO / Počasie na Slovensku sa zmenilo, začiatok týždňa je upršaný a vydaná je aj výstraha prvého stupňa

Počasie na Slovensku sa zmenilo, začiatok týždňa je upršaný a vydaná je aj výstraha prvého stupňa

23.8.2021 (Webnoviny.sk) – Začiatok týždňa je na Slovensku zamračený a na viacerých miestach prší, ojedinele sa môžu vyskytnúť aj búrky. Ako na svojom webe informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), popoludní zrážky ubudnú a k večeru na krajnom západe sa miestami zníži aj oblačnosť.

Najvyššia denná teplota vystúpi na 17 až 22 stupňov Celzia, na juhovýchode a miestami aj na krajnom západe môže byť aj okolo 24 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov bude okolo 11 stupňov Celzia. Fúka len slabý vietor rýchlosťou 3 až 8 metrov za sekundu (10 až 30 km/h), ktorý však pri búrkach prechodne zosilnie.

Meteorológovia varujú pred povodňami z trvalého dažďa. Výstraha prvého stupňa platí do 12.00 platí pre okresy západného Slovenska a sever stredného Slovenska. Výstraha prvého stupňa pred povodňami platí pre okresy na Záhorí, okresy v povodí Dunaja, v regióne Považia, na Kysuciach, Orave a na dolnej a hornej Nitre.

Viac k témam: počasie, predpoveď počasia
Zdroj: Webnoviny.sk – Počasie na Slovensku sa zmenilo, začiatok týždňa je upršaný a vydaná je aj výstraha prvého stupňa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michelkov návrh ohrozuje činnosť Fondu na podporu umenia. Vyhlásenie pre poslancov podpísali desiatky odborníkov

Platforma tvrdí, že počas výboru sa k návrhu nemohli vyjadriť prítomní zástupcovia odbornej obce a ani samotný riaditeľ FPU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *