Home / SLOVENSKO / Na chránené obecné územie Lido v Piešťanoch sa už autom nedostanete, mesto osadilo aj zákazové značky

Na chránené obecné územie Lido v Piešťanoch sa už autom nedostanete, mesto osadilo aj zákazové značky

21.8.2021 (Webnoviny.sk) – Na vstupoch do chráneného obecného územia Lido v Piešťanoch pribudli dopravné značky so zákazom vjazdu motorových vozidiel. Informovala o tom piešťanská radnica. Lido s rozlohou viac ako osem hektárov vyhlásili mestskí poslanci za chránené obecné územie pred rokom. Odvtedy tam nemali vodiči s autami čo robiť, ale štatút chráneného územia mnohí nerešpektovali.

„Osadenie zákazových dopravných značiek a zabránenie vjazdu motorových vozidiel je pre nás zavŕšením úsilia za vyhlásenie Lida za obecné chránené územie a zavŕšením úsilia o jeho dlhodobú ochranu,“ povedal primátor Piešťan Peter Jančovič.

Situáciu s autami už pri vyhlasovaní chráneného obecného územia označil za neúnosnú. Na jar pribudli na mieste informačné tabule, ktoré návštevníkov informujú o význame lokality a pripomínajú, aká činnosť je tam pre zabezpečenie ochrany a starostlivosti zakázaná.

Vážska lokalita Lido s vŕbovo – topoľovým lužným lesom je pre mnohých obyvateľov Piešťan miestom oddychu a relaxu. Zákaz vjazdu motorových vozidiel by mal tieto podmienky ešte viac zlepšiť.

Viac k témam: chránene uzemie, zákaz
Zdroj: Webnoviny.sk – Na chránené obecné územie Lido v Piešťanoch sa už autom nedostanete, mesto osadilo aj zákazové značky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *